به گزارش تجارتنیوز، باوجودی که شورای رقابت عملا با دستور رئیسجمهور از فرایند تصمیمگیری در مورد قیمت خودرو کنار گذشته شده است، ظاهرا اعضای آن هنوز این موضوع را نپذیرفتهاند.
امروز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه غلامعلی صدقی، عضو قضائی شورای رقابت، افزایش قیمت خودرو را غیرقانونی دانسته است.
او در نامهای به دادستان کل کشور خواستار پیگیری اقدامات غیرقانونی وزارت صمت و خودروسازان در خصوص افزایش قیمت شده.
اما مخالفت شورای رقابت با گرانی خودرو چه سیگنالی برای بازار و بورس دارد؟
کار شورای رقابت قیمتگذاری نیست
امیرحسین کاکایی، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز، در این مورد گفت: افزایش ۱۸ درصدی قیمت خودرو بر اساس فرمول شورای رقابت بوده اما خود شورا برای تصمیمگیری در این مورد تاخیر داشته است.
او توضیح داد: قرار بود شورای رقابت هر شش ماه یکبار قیمتها را به روز کند اما ۹ ماه از آخرین تصمیمگیری در این مورد گذشته بود و اقدامی در این مورد انجام نشد.
کاکایی تاکید کرد: تعلل شورای رقابت به معنای افزایش زیان انباشته خودروسازان است.
این کارشناس افزود: کار این شورا قیمتگذاری نیست بلکه وظیفهای که بر عهده دارد توسعه رقابت در بخشهای مختلف اقتصادی کشور است.
به گفته او، رئیسجمهور و وزیر صمت، تصمیمگیری در مورد قیمت خودرو را به ستاد تنظیم بازار سپردهاند و شورای رقابت دیگر اختیاری در این زمینه ندارد.
احتمال افزایش رکود در بازار خودرو
با وجود این کارشناس صنعت خودرو معتقد است، سخنان ابهامآمیز عضو شورای رقابت روی قیمتهای بازار تاثیری نمیگذارد.
کاکایی در این مورد توضیح داد: قیمت خودرو به ارزش ریال و قیمت دلار بستگی دارد و با نوسانات بازار ارز، بالا و پایین میشود.
او افزود: افزایش قیمت کارخانهای در یک هفته اخیر تاثیر چندانی روی بازار نداشت چرا که قیمت دلار کاهشی بود.
این کارشناس صنعت خودرو در حال عین تاکید کرد: چنین سخنانی می تواند تنش روانی برای بازار ایجاد کند و رکود را افزایش دهد.
ضرر اصلی را بازار سرمایه میبیند
کاکایی معتقد است، سیگنال نااطمینانی در مورد قیمتها، خودروسازان را در برنامهریزی دچار مشکل میکند و پیام منفی برای بازار سرمایه دارد.
او در این مورد گفت: نبود هماهنگی میان مسئولان کشور اطمینان مردم را در مورد سرمایهگذاری روی نمادهای خودرویی کاهش میدهد.
به گفته این کارشناس، بازار سرمایه تا کنون هم از بیاعتمادی و ناامیدی سهامداران ضربه زیادی خورده است.
جای طرح این مباحث رسانه نیست
کاکایی در ادامه تاکید کرد: نمیتوان با صنعتی مانند خودرو که با صدها شرکت قطعهساز در ارتباط است و میلیاردها تومان گردش مالی دارد، اینگونه بازی کرد.
به گفته او، صرف نظر از درست یا اشتباه بودن سخنان عضو شورای رقابت، جای طرح مباحثی چون غیرقانونی بودن افزایش قیمت خودرو رسانه نیست.
این کارشناس افزود: اگر اعضای شورا ابهامی در این زمینه دارند باید آن را از طریق نهادهای نظارتی پیگیری کنند.
شورای رقابت پاسخگوی عملکرد خود باشد
کاکایی تاکید کرد: شورای رقابت باید به این پرسش پاسخ دهد که در سالهای گذشته چه اقدامی برای افزایش رقابت در صنعت خودرو و زنجیره تامین آن انجام داده است.
او افزود: این شورا تا کنون هیچ برخوردی با سهامداری تو در توی شرکتهای خودرویی نداشته است و به جای آن در موضوع قیمتگذاری دخالت میکند.
به گفته این کارشناس صنعت خودرو، طرح ابهام در مورد قانونی بودن افزایش قمیت حاکمیت وزارت صنعت را زیر سوال میبرد و سیگنال منفی برای بازار و بورس ارسال میکند.
آخرین اخبار خودرویی را در صفحه اخبار خودرو تجارتنیوز بخوانید.
دادستانی کشور اعلام کرد با توجه به مستندات و مدارک ارایه شده افزایش قیمت خودرو قانونی است.بنابراین از این نظر هیچ سیگنال منفی متوجه بازار سرمایه نیست،بیخود سم پاشی نکنید.
خدایا کمکم کن
سلام و عرض ادب
در سال 1400 سه بار افزایش قیمت برای خودرو از جمله کوییک لحاظ شده من شهریور 1399 نصف قیمت خودرو در زمان ثبت نام پرداخت کردم سه بار افزایش داشته خدا شاهده 2 بار وام گرفتم که از پس افزایش بر بیام الهن که برای سومین بار گرون کردن یکهویی 25 میلیوناضافه سده نه جایی هست که دیگه وهم بگیرم و تازه اگرم بود دیگه نمتونم قسزم بدم بگید من باید حالا چکار کنم؟؟؟
من بیچاره هم شاهین رو با قیمت 266ثبت نام کردم
ی بار شد290 الانم که شده340
ظرف ی سال 90تومن زدن رو ی ماشین ب درد نخور
سلام
وعرض ادب
لطفا پاسخ بدید
چرا خودروهای تحویل آذرماه شامل افزایش قیمت شده؟؟؟؟؟
چون سالی که زور 13 ماه برادر جان
واقعا خیلی گران شد اصلا منطقی نیست واقعا در توانمون نیست تو این همه تورم از کجا جور کنیم حتی حقوقمون کفاف پرداخت قسط هم نمیده
شورای رقابت دقیقا از کی و چه قیمتی مخالفت کرده قبلا کجا بوده؟
اینهمه از تورم و نقدینگی بالا حرف میزنند اونوقت خودروسازها که یه تیکه ازدولت هستند با فروش وپیش فروش رانتهای صددرصدی ایجاد میکنند
این پولها چی میشه میاد تو جامعه ای که داریم زندگی میکنیم بدبختیش برای کیا میشه؟تاوان این گرانی وسودهای نجومی رو کیا میدن؟
ریاست محترم جمهور ای آقا، ای سیدمحرومان، شما را به خدا قسمتان میدهیم نگذارید این افزایس قیمت لااقل تا پایان سال اتفاق بیافتد ،بخدا با هزار مصیبت پول اولیه خرید یک دستکاه ماشین که پیش فروش خریده ایم را جور کرده ایم اگر این اجحاف در حق ما بشود بعید نیست تا آخر عمر بتوانیم یک ماشین داشته باشیم،
داداش غصه نخور. اگر کارخونه۵میلیون قیمت را بالا برده،قیمت بازارش۲۰میلیون بالا می ره. شما از سودت چیزی کم نمی شه:)
حق ات رو گدایی نکن
این ستاد تنظیم بازار نیست ستاد بر هم زننده بازار است.اگر اینطور نیست چرا برای پیش فروشها که ریالی سود تعلق نمیگیرد ،بلکه باید تاوان عطش سیری ناپذیر خودروسازان را باید مردم بیچاره پرداخت کنند آنهم با قیمتهای کذایی که خودروسازان باعث هستند.سید محرومان جناب آقای رییسی دخالت کن لااقل به داد این عده ای که پیش فروش خودرو ثبت نام کرده وبه زحمت پول اولیه را فراهم کرده اند رسیدگی کن .
بابا خودرو گران هم نشه این رانت بازار آزاد را چطور میخواهید کنترل کنید.مواد اولیه خودروسازی گران شده.مسئولان باید پاسخگوی ارزان فروخته شدن خودرو در این سالیان باشند
تازه خودروگران شدکه