به گزارش تجارتنیوز، با شیوع کرونا بسیاری از خدمات تصمیم به ارائه خدمات بهصورت آنلاین گرفتند. یکی از این خدمات، حدود یک سال پیش توسط اسنپ و با نام اسنپدکتر، ارائه شد. این برنامه خدمات درمانی را به صورت آنلاین و حضوری به بیماران ارائه میدهد.
اسنپدکتر چه کاربردی دارد؟
در حال حاضر بیش از سه هزار پزشک، روانشناس و مشاور در حال همکاری با این اپلیکیشن هستند. کاربران نیز میتوانند در ۳۳ حوزه مختلف، مشاوره آنلاین پزشکی دریافت کنند.
مشاوره در زمینه کروناویروس، روانپزشکی، قلب، عروق و فشار خون، مغز و اعصاب و… از جمله بخشهای پر کاربرد این اپلیکیشن هستند.
در مشاوره آنلاین پزشکی رای تماس کاربر با پزشک یک شماره واسط در نظر گرفته شده است. اسنپ نیز در این زمینه مدعی است که اطلاعات کاربر و حریم خصوصی او محفوظ میماند. علاوه بر این، شماره نظام پزشکی مشاوران و متخصصان این سامانه در پروفایلشان ثبت شده است.
هزینههای میلیونی اسنپدکتر
اسنپدکتر به دو صورت آنلاین(تلفنی یا مکتوب) و حضوری به کاربران این اپلیکیشن خدمات رسانی میکند. اما با نگاهی کلی به هزینهها و میتوان به این نتیجه رسید آن دست از جامعه که توانایی مالی چندانی ندارند، نمیتوانند از تمام بخشهای این اپلیکیشن استفاده کنند. همچنین خدماترسانی این اپلیکیشن در تمام شهرها وجود ندارد و تنها هشت استان از این امکانات بهرهمند هستند.
اگر پزشک عمومی برای ویزیت در منزل شخص حاضر شود، جدای از هزینه دارو مبلغی بالغ بر ۳۳۰ هزار تومان دریافت میکند. این در حالی است که اگر فرد برای ملاقات با پزشک عمومی به یک درمانگاه تحت پوشش بیمه مراجعه کند، هزینه بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان میشود.
البته بالاترین هزینه ویزیت برای پزشک متخصص داخلی اعصاب(همراه با نوار مغزو اعصاب) با مبلغ یک میلیون و ۳۲۰ هزار تومان است.
نکته دیگر تفاوت قیمتها در استانهای مختلف است اگر هزینه تزریقات در تهران ۱۳۲ هزار تومان باشد. در کرج ۱۰۰ هزار تومان، در مشهد و اصفهان ۸۰ هزار تومان، در تبریز ۷۰ هزار تومان، در شیراز ۶۰ هزارت ومان و در قم و کرمانشاه ۵۰ هزار تومان است.
چرا پزشکان ناراضی هستند؟
نظر برخی از پزشکان هم نسبت به اسنپدکتر مثبت نیست. مصطفی جلالیفخر، متخصص بیماریهای داخلی در گفتوگو با تجارتنیوز، استفاده و راه اندازی این اپلیکیشن را توهین به شعور مردم و جامعه پزشکی میداند. چرا که باور دارد رسیدگی به وضعیت سلامت بیمار، موضوعی نیست که بتوان با آن تجارت راه انداخت.
او معتقد است با راه اندازی چنین اپلیکیشنی شان و جایگاه جامعه پزشکی زیر سوال میرود.
اما جدای از هزینهها، ممکن است این اپلیکیشن در شرایط فعلی کارآمد باشد. با شروع موج پنجم کرونا و افزایش احتمال ابتلا به ویروس، مراکز درمانی کشور با حجم انبوهی از مراجعان مواجه شدهاند. در این شرایط دریافت خدمات پزشکی برای افراد دارای معلولیت و بیماریهای خاص بسیار دشوارتر و پرریسکتر از سایر بیماران است.
یکی دیگر از موضوعاتی که در این برنامه به چشم میخورد، ویزیت غیرحضوری و تلفنی است. که هزینه آن برابر ویزیت حضوری در مطب پزشکان عمومی است اما این موضوع احتمال خطا در تشخیص بیماری را افزایش میدهد.
یکی از دکترهاشون علی رغم اصرار من به نوع و شدت بیماری تشخیص کاملا اشتباه داد و با عواقبش هم روبرو شدیم. شرایط رو در قسمت نظرات همون دکتر نوشتم ولی نظرم رو تایید نکردند.
جالب اینکه همه نظرات از پیگیر بودن اون دکتر گفته بودن که روزهای بعد بهشون پیام داده و زنگ زده تا حالشون رو بپرسه ولی تا من ازش تشکر کردم فوری و بلافاصله سیستم رو قفل کرد و دیگه نه خودش با من ارتباط گرفت و نه من تونستم یه سوال بله یا خیر ساده پس از اون بپرسم و برای اینکار دوباره باید پول ویزیت میدادم.
کافیه یه نگاه به بخش نظرات اسنپ دکتر بکنید تا از اینکه همه رضایت ۱۰۰٪ از دکترهاشون دارند شاخ در بیارید.
استفاده از این سرویس اشتباه محض هست.
من از این اپلیکیشن اسنپ دکتر خدمات مشاوره روانشناختی میگیرم و خیلی هم راضی هستم. و نسبت به مشاوره حضوری خیلی راحتر و اسانتر در اختیار ماست با هزینه خیلی کمتر. لطفا بگذارید خگد کاربران این اپلیکیشن نظر بدهند شما بروید در حوزه های دیگر اقتصادنظر بدهید
شما آرایشگاه که میرین برای رنگ مو حداقل ۳۰۰ هزار تومان پول میدین. قطعا اگه بخواین آرایشگر بیاد خونه خودتون پول بیشتری میگیری. چون باید بقیه مشتری ها را کنسل کنه و بیاد منزل شما. گفتم آرایشگر که این بحث قابل درک باشه. هر شغلی برای خدمات در منزل پول بیشتری میگیره و پزشکی استثنا نیست
خیلی هم عالی ایده ای بسیار خوب…گاهی واقعا نیاز است پزشک بر بالین بیمار بیاید چرا که بیمار ناتوان است و بحث هزینه آخرین مشکلی است که بیمار به آن فکر میکند