کد مطلب: ۶۲۷۴۵۹

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

تخلف فروشگاه‌های آنلاین در فروش اقساطی/ چگونه پیگیری کنیم؟

تخلف فروشگاه‌های آنلاین در فروش اقساطی/ چگونه پیگیری کنیم؟

شرایط اقتصادی کشور موجب شده است که خرید اقساطی از فروشگاه‌های آنلاین طرفداران زیادی داشته باشد. اما در برخی از موارد مشتریان در خرید اقساطی از فروشگاه‌های آنلاین با مشکلات اساسی مانند تاخیر در تحویل کالا مواجه می‌‌شوند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، امروزه که خرید از فروشگاه های آنلاین طرفداران زیادی دارد، خرید اقساطی از این فروشگاه‌های اینترنتی نیز شرایط راحتی را برای مشتریان فراهم کرده است.

با وجود این، تعدادی از افراد که از فروشگاه‌های آنلاین مانند آی دیجی‌ و دیجی‌کالا خرید اقساطی کردند با مشکلاتی مانند تاخیر در تحویل کالا و عودت دادن چک مواجه شده‌اند.

برای خرید اقساطی در فروشگاه‌های آنلاین شرایط مختلفی وجود دارد. در بسیاری از فروشگاه‌های آنلاین می‌توان بدون ضامن و با پرداخت مبلغی به عنوان پیش پرداخت و چک، برخی از کالاها را به صورت اقساط خرید.

یکی از مشتریان آی دیجی به تجارت‌نیوز گفته است: «گوشی موبایل آیفون ۱۲ را طبق شرایط سایت به صورت اقساطی در هفتم آذر ۱۴۰۰ خریداری کردم. موعد تحویل کالا، طبق علام این شرکت ۲۱ دی ماه بود. اما تاکنون ( ۲۵ بهمن) هنوز محصول را به من تحویل ندادند.»

او می‌گوید: دلیل شرکت آی دیجی درباره تاخیر، کمیابی آیفون ۱۲ در بازار است. یا می‌گویند سفارش را لغو کنید تا طی ۱۰ روز کاری پول پیش پرداخت و چک‌ها به شما برگردد!»

IMG 8217

خرید اقساطی از فروشگاه‌های عضو اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی

عادل طالبی، دبیر انجمن کسب‌وکارهای مجازی در این باره به تجارت‌نیوز گفت: «همانطور که تمامی کسب‌وکارها دارای اتحادیه مختص به خود هستند، در مسئله فروشگاه‌های آنلاین نیز اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی وجود دارد.»

طالبی می‌گوید: «مشتریان باید قبل از هر نوع خرید، چه نقدی یا اقساطی، مطمئن شوند که فروشگاه آنلاین عضو اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی است.»

او ادامه داد: «براساس قانون ۸۷ نظام صنفی تمامی کسب‌وکارها باید عضو اتحادیه کسب‌وکارهای باشند. تا مشکلات احتمالی که برای مشتریان به وجود می‌آید قابلیت پیگیری داشته باشند.»

به کجا شکایت کنیم؟

دبیر انجمن کسب‌وکارهای مجازی درباره چگونگی پیگیری مشکلات فروشگاه‌های آنلاین می‌گوید: «از آنجا که همه کسب‌وکارها از نظر قانونی باید عضو اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی باشند، افراد در صورت بروز مشکل باید از این اتحادیه پیگیری کنند.»

او در این باره توضیح داد: «اگر شکایت به اتحادیه نتوانست مشکل را حل کند، فرد باید از طریق اتاق اصناف مربوط، مسئله را پیگیری کند. اما معمولا مشکلات مربوط به فروشگاه‌های آنلاین در اتحادیه و اتاق اصناف حل می‌شوند.»

طالبی معتقد است که یکی از اشتباهات رایج مشتری‌ها این است که از فروشگاه‌های بی‌نام و نشان خرید می‌کنند. این فروشگاه‌ها نیز عضو اتحادیه نیستند. در نهایت مشتریان در صورت بروز مشکل نمی‌توانند حقوق خود را پیگیری کنند.

مشکل اصلی کجاست؟

طالبی علت اصلی به وجود آمدن مسئله‌های اساسی بین مشتری و فروشگاه‌های اینترنتی را ناآگاه بودن مردم می‌داند. او می‌‌گوید: «در حقیقت کوتاهی نهادها در آگاه‌سازی مردم باعث مشکلات کلان می‌شود. چرا که مشتری نمی‌داند اینماد یا اتحادیه چیست و دقیقا باید به کجا شکایت کند؟»

او در این باره توضیح می‌دهد:« در صورتی که مشتری مسئله خود را از اتحادیه پیگیری کند، فروشگاه به هر روشی مشکل را حل خواهد کرد. چون نمی‌‌خواهد جواز کسب‌وکار خود را از دست بدهد.»

دبیر انجمن کسب‌وکارهای مجازی با اشاره به اینکه خرید اقساطی می‌تواند در این شرایط اقتصادی و تورم به نوعی در گردش پول کمک می‌کند. گفت: «با توجه به آماری که در دسترس است، میزان شکایات درباره خرید اقساطی آنقدر زیاد نیست که نگران کننده باشند.»

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.