به گزارش تجارتنیوز، اولین لپتاپ ایرانی با نام «ماتریکس» محصول شرکت رایانیتو به مرحله طراحی و تولید رسیده است و در صورت حمایت نهادهای مربوطه از این محصول، لپتاپ ایرانی به تولید انبوه خواهد رسید.
براساس اعلام یکی از اعضای تیم سازنده این لپتاپ، هدف اصلی از تولید این لپتاپ حمایت از تولید داخل و در جهت کمک به دانشجویان و دانشآموزان کشور است. همچنین قرار شده است که این لپتاپ ارزانترین لپتاپ در بازار داخلی باشد.
مشخصات فنی
لپتاپ ماتریکس دارای پردازندهی مرکزی (Central Processing Unit) یا CPU، چهار هستهای است. همچنین رم این لپتاپ قابلیت ارتقا تا ۸ گیگابایت و حافظه داخلی آن تا یک ترابایت SSD و HDD است.
لپتاپ ایرانی دارای صفحه نمایش FullHD و یک درگاه خروجی HDMI 4K است. قدرت باتری این لپتاپ لیتیوم پلیمر چهار سلول با ظرفیت ۲۰ هزار میلی آمپر ساعت است که قابلیت استفاده روزمره به مدت ۲۴ ساعت با یک بار شارژ را دارد.
برخی از لپتاپها فاقد سیستم عامل و همراه با محیط داس ارائه میشوند و برخی دیگر دارای ویندوز اورجینال با نسخههای مختلف هستند. این لپتاپ دارای سیستم عامل لینوکس اختصاصی رایانیتو است.
همچنین تاچپد این لپتاپ با سایز هفت اینچ با قابلیت لمس پنج انگشت همزمان دارد و قابلیت شخصی سازی انواع جسچر نیز برنامهریزی شده است.
قیمت لپتاپ ایرانی چند؟
رضا عظیمی یکی از اعضای تیم سازنده این لپتاپ به تجارتنیوز گفت: ما یک گروه دانشجو هستیم و این محصول را با سرمایه و در واقع «پول توجیبی خودمون» درست کردیم.
او ادامه میدهد: برای بهروزرسانی درایورها در سیستم عامل تغییراتی ایجاد کردهایم. مقداری از نظر ظاهری نیز تغییرات جزئی داشته تا رابط کاربری زیباتری داشته باشد. همچنین سیستم عامل بر پایه دبین هست.
به گفته او هیچ نهاد یا شرکتی تاکنون از این محصول حمایت نکرده است.
عظیمی در مورد مجوز تولید این محصول میگوید: تاکنون مجوزی نگرفتهایم، ولی اگر سرمایهگذاری پیدا شود که سرمایه کافی را در اختیار ما بگذارد، تخمین میزنیم تا یک سال آینده وارد بازار شد.
او درباره قیمت این محصول میگوید که این لپتاپ در صورتی که به تولید انبوه برسد، با قیمت کمتر از ۱۰ میلیون تومان در بازار عرضه خواهد شد.
عظیمی در این باره ادامه میدهد: تولید این لپتاپ در حقیقت برای تسهیل کار و تحصیل دانشجویان ایرانی است و به همین علت قیمت آن از نمونههای خارجی آنها بسیار کمتر است.
در حالی این لپتاپ ایرانی به مرحله تولید رسیده است که هنوز ایران در ماجرای تولید تلفن همراه، تجربههای موفقی را نداشته است.
هزارمرتبه شکرانشالله هرچه زودتردرتمام عرصه هاپیشرفت کنیم
وقتی میتونیم تو پزشکی اینقدر پیشرفت کنیم لپ تاپ هم میستزیم
شوخی جالبی بود !!!
خودتحقیر
در مورد بومی بودنش باید توجه کرد که تکنولوژی بسیاری از قطعات کامپیوتر انحصاراً در دست دو سه شرکت هست که در سطح بین المللی کار میکنند و حتی چین و ژاپن هم بدون کمک اون ها توان تولید سی.پی.یو و کارت گرافیک و رَم و هارد رو ندارند. مشخصه که این قطعات امکان تولید در ایران رو ندارند. اصل قضیه مونتاژ قطعات هست ه فقط در صورتی به صرفه خواهد بود که مستقیماً از شرکت خارجی خریده بشه و نه از بازار ایران. یا اینکه شرکت تولیدکنندۀ قطعه در ایران سرکایه گذاری کنه و قطعه رو در داخل بسازه که در این صورت هزینۀ قطعات ممکنه پایینتر میاد. ولی در مورد قیمتی که اعلام کردند، به نظر میرسه این فقط قیمت تمام شدۀ همین نمونۀ اولیه باشه. چراکه برای تولید انبوه باید به هزینه های پیشبینی نشده ای مثل زمین و مکان تولید، آب و برق و گاز مکان تولید، نیروی انسانی و دستگاه های مونتاژ قطعات و قالب گیری بدنه فکر کرد که قطعاً در این شرایط اقتصادی هزینۀ زیادی دارند و فکر نمیکنم لپتاپ با همون قیمت 10 تومان به دست مردم برسه. علاوه بر این کالای داخلی با رقبای سرسخت خارجی مثل دل، لنوو، اپل، مایکروسافت و … باید رقابت کنه و اگر کیفیت کار بالا نباشه قطعاً به شکست می انجامه. به همین خاطر اگر این دوستان واقعاً فکر میکنند میتونند با کیفیت بالا هزینۀ تولید رو پایین بیارن، شاید بهتر باشه طرحشون رو به شرکت های بزرگ جهانی پیشنهاد کنند، و نه به دولت ایران و شرکتهای خصوصی داخل.
اقا حمایت کنید کشور چین با داشتن چند ملیارد آدم انقدر بیشرفت کرده ترو خدا بد بین نباشید اینم مثل صنایع دفاع اگه حمایت بشه یقین دارم کشور تو این تکنلوژی هم موفق میشه الهی تو توانای و ایرانیان پرتلاش
انصافا گوشی های جی ال ایکس گوشی های خوبی بودند ولی خب اگر که سی پی یو اش رو از همون اینتل یا ای ام دی استفاده کنن برای لپتاپ و نخوایند خودشون تولید کنند فکر کنم سیستم خوبی از آب در بیاد
نه بابا اینا از سی پی یو کورتکس برای لپ تاپ استفاده می کنند که مجبوریم نسخه arm ویندوز ۱۰ رو نصب کنیم که ۳۲ بیتیه
اگه هم مونتاژ شده باشه و کیفیت و قیمت خوب داشته برای چی نخریم اگه خوب باشه ولی باید بهترش کنند
باسلام
از خبر ساخت لب تاب ایرانی خیلی خیلی خوشحال شدم.
در پوست خود نمی گنجم.
به این پیشرفت افتخار می نمایم.
امیدوارم در اسرع وقت به تولید انبوه برسد.
و من از اولین کسانی باشم که این لب تاب ایرانی را با افتخار هر چه تمام تر خریداری می کنم.
به نظرم هنوز مونده پیشرفت کنه،
درصد بومی سازی یا ایرانی بودن این لپتاپ خیلی کمه، اگر تونستند درصد بومی سازی به ۷۰ درصد برسوند اونوقت از کالای ایرانی حمایت می کنیم.
خب باید حمایت کنیم تا شرکت بتونه بومی سازی کنه همینجوری که نمیشه کلی سرمایه نیخواد
داداش باید حمایت کنیم تا شرکت بتونه بومی سازی کنه دیگه بچه بازی نیست کلی سرمایه میخواد
اپل هم ۸۰ درصدشو از خارج از آمریکا تامین میکنه. اپل هم نخر
گفت زیر 10 میلیون یاد تندر90 افتادم که قرار بود جای پیکان رو بگیره و زیر 10 میلیون باشه. اولین بار با قیمت 9میلیون و 990 عرضه شد و خیلی زود به 14 رسید.