به گزارش تجارت نیوز، انواع صنایع در ایران آلوده به سیاست شدند و حالا جامعه و دولت توانایی اصلاحات اساسی در این صنایع را ندارند.
مسعود دانشمند، فعال اقتصادی:
- ما میآییم اسم بچه خود را رستم میگذاریم، بعد میترسیم آن را صدا کنیم. خودرو را خود ما میآییم سیاسی میکنیم بعد میترسیم با آن حرف بزنیم. ببینید قبل از انقلاب خودروسازیها که در ایران داشتیم همه خصوصی بودند. ایران ناسیونال پیکان تولید میکرد.
- یک زمانی عرضه و تقاضا تعادل خود را از دست داد ایران ناسیونال هم نیامد که زیادی تولید کند. بلافاصله دولت برای جبران آن خلأ، رفت اتومبیلهای هیلمن را وارد کرد و بلافاصله عرضه و تقاضا را تعادل داد، ایران ناسیونال تولید خود را بالا برد و تعادل در بازار حادث شد که قیمت دیگر بالا نرفت.
- قیمت پیکان تا آخرین چیزی که بود در حد 38 هزار تومان بود. اگر مقایسه کنید آن زمان دلار 7 تومان بود، پیکان 38 هزار تومان بود. یعنی قیمت پیکان 5 هزار دلار بود. الان شما با 5 هزار دلار که دلار را 80 تومان بگیرید با 400 میلیون تومان چه چیزی میتوانید بخرید؟ به سختی یک موتورسیکلت.
- اگر ما بیاییم بنزین را، یا نفت خام را به قیمت اوپک به پالایشگاه بدهیم و به پالایشگاه بگوییم قیمت تمام شده شما چند است؟ مثلا قیمت تمام شده شما 45 هزار تومان میشود. 10 درصد، 15 درصد، 20 درصد هم به شما سود عادلانه میدهیم.
- بگوییم من دولت از شما این تولید را لیتری 47، 48 هزار تومان میخرم. وقتی دم در پالایشگاه قیمت بنزین 45 هزار تومان میشود هیچ کس دیگر هوس قاچاق کردن ندارد. صرف نمیکند کسی قاچاق کند. صرفه اقتصادی ندارد که قاچاق کند.
متن و ویدیو کامل گفتگو با مسعود دانشمند را اینجا بخوانید.