به گزارش تجارتنیوز، متوسط تورم اقتصاد ایران در چهار دهه اخیر در حدود 18 تا 20 درصد بوده که رقم بالایی در مقایسه با میانگین جهانی محسوب میشود. اما وضعیت تورم در سالهای اخیر وخیمتر شده است. بهطوری که میانگین تورم نقطه به نقطه در سال 97 معادل 26.5 درصد بوده و در سال 98 به 34 درصد رسیده است. همچنین شاخص ذکر شده در سالهای 99 و 1400 به ترتیب ارقام 36 درصد و 41 درصد را تجربه کرده و تا پایان دی ماه سال جاری نیز به 48 درصد رسیده است.
با این وجود به نظر میرسد که دولت سیزدهم درک درستی از شرایط ندارد و بهجای سیاستگذاری در مسیر مهار این آفت اقتصادی، تنها به آمارسازی در جهت تحت کنترل نشان دادن شرایط و انداختن تقصیر بر گردن دولت قبل اکتفا کرده است.
این موضوع در حالی است که نگاهی به مسیر ابتلای اقتصاد ونزوئلا به ابرتورم نشان میدهد اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگری در خطر ونزوئلایی شدن قرار دارد.
بر اساس آمارهای رسمی صندوق بینالمللی پول، میانگین تورم سالانه ونزوئلا از ابتدای سال 2000 تا 2012 برابر با 22 درصد بوده که اختلاف چندانی با میانگین تورم 18 درصدی ایران در همین بازه زمانی ندارد.
با این وجود، تورم ونزوئلا در سال 2013 به 40 درصد و در سال 2014 به 62 درصد رسید. پس از آن شیب صعودی تورم در اقتصاد ونزوئلا افزایش یافت و تورم سالانه در سالهای پس از آن به ترتیب معادل 121 درصد، 255 درصد، 274 درصد ثبت شد و در سال 2018 بالاترین حد خود یعنی 130 هزار درصد را ثبت کرد.
بنابراین مسیر تورم در ایران تفاوت چندانی با تورم ونزوئلا نداشته و اقتصاد ونزوئلا به طور ناگهانی از یک تورم مزمن وارد یک ابرتورم شده و بعید نیست که اقتصاد ایران هم در آینده مسیری همچون ونزوئلا را در پیش بگیرد.
سلام نگران نباش به هر سمتی ببرد از ده برابری دولت روحانی کمتر خواهد بود دیگه تعطیلی کارخانه ها و عزا های دیگه کمتر خواهد بود هر چند باز هم مشکلات خواهد بود ولی خیلی کمتر
شک نکنید که همینطور خواهد شد!
راه چاره چیه.
ما یه روزی بهترین و بالاترین کشور خاور میانه بود یم حتی از کشورهای اروپایی هم بالاتر
با این منابع بزرگ طبیعی.
به چی و به کی داریم میبازیم
الان از ونزوئلا بدتر و پول ملی ایران از ونزوئلا بی ارزش تر شده
بیچاره ما
یه حرف حقی هم بزنی میشه الفاظ حاوی تهمت و افترا
خیلی دور نیست حتما میشیم
دیگه ونزوئلایی شدن اقتصاد قدیمی و کهن شده باید در مثالها از ایرانی شدن اقتصاد ترسید و کشورها را گوشزد کرد که مواظب ایرانی شدن اقتصادشان باشند که در این صورت مساوی خواهند شد با فروپاشی صد در صدی واین امر رو بوضوح در اقتصاد ایران مشاهده مینماییم که با تمام ثروتش سیلی ویرانگر در خروج سرمایه اش را شاهدیم که کسی را جلو دار ش نیست
ونزوئلایی شده، نکنه خوابی برادر
ومزوئلا به مراتب بهتر از ایران هست دلار ۶۰هزار تومان اینه پول ملی یک دلار ۶۰۰۰۰۰ ریال