به گزارش تجارت نیوز، یک فعال اقتصادی عقیده دارد که اگر مذاکره نکنیمآن کسانی که صدای بلندتر دارند حرف خود را به کرسی مینشانند.
مسعود دانشمند، فعال اقتصادی:
- دنیا یک مجموعه به هم پیوسته است. همه کشورهای دنیا به هم پیوسته هستند. شما فکر نکنید که استرالیا به ما چه کار دارد، استرالیا به ما ربط دارد، با کانادا هم مربوط هستیم. شما با ایرلند هم به مربوط هستید. همه جای کره زمین به هم مربوط است. نمیشود که من بگویم آقا من تنها هستم.
- من همواره این مثال را زدم که اگر شما اقیانوس آرام تشریف ببرید یک جزیره بخرید و مستقلاً زندگی کنید خود شما برای خودتان برق و آب خود را تأمین کنید، نه دارایی آن جا دارید، نه پلیس آن جا دارید، نه عوارض میدهید نه دردسر دیگری دارید. خودت هستی و خودت.
- اما هزینهای که برای تعمیر اینها میدهید خیلی بیشتر از هزینهای است که میروید در شهر زندگی کنید. شما وقتی آمدید در شهر زندگی میکنید باید یک اصولی را بپذیرید، یک قواعد و قانون شهرنشینی را باید رعایت کنید، حقوق شهروندی را هم باید رعایت کنید تا بتوانید در شهر زندگی کنید. یک چیزی باید از مجموعه آزادیهای خود بدهید تا یک سری رفاه را در مقابل آن بگیرید. این مساله خیلی ساده است.
- حالا ما به عنوان کشور ایران که داریم در دنیا زندگی میکنیم باید یک چیزهایی را بدهیم، یک چیزهایی را بگیریم تا بتوانیم رفاه برای مردم خود تأمین کنیم. این اصلاً بدیهی است. بنابراین مشکل داریم؟ بله. ما یک کشور را قبول نداریم، خب نداشته باشیم. ما جز سازمان ملل هستیم. ما باید تمام قواعد سازمان ملل را بپذیریم. چه طور میشود که اگر 80 تا کشور دنیا یک کنوانسیونی را امضا کردند این لازم الاجرا میشود؟ برای این که این قاعده سازمان ملل است.
- حالا ما در سازمان ملل هستیم. مگر ما با عراق مشکل نداشتیم؟ تمام مسائل را در سازمان ملل بردند، آن جا قطعنامه صادر کردند. آن جا شکایت مطرح کردیم. همه چیز در گفتوگو کردن است. اگر گفتوگو نکنیم طبیعی است آن آدمی که یک مقدار صدای آن بلندتر است و یک مقدار آدمها را بهتر دور خود جمع میکند میتواند معرکه بگیرد، حرف خود را به کرسی مینشاند و به جای شما تصمیم میگیرد.
متن و ویدیو کامل گفتگو با مسعود دانشمند را اینجا بخوانید.