به گزارش تجارتنیوز، پنجشنبه هفته قبل وزیر جهاد کشاورزی از کاهش ۱۰ درصدی قیمت سه محصول اصلی لبنیات از جمله شیر، پنیر و ماست خبر داد. وعدهای که به گفته سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی از امروز محقق شده است اما برخی رسانهها اعلام کرده بودند که این افزایش قیمت از هفته آینده اعمال میشود.
به نظر میرسد دولت سیزدهم نیز به دنبال کنترل بازار است. همین کاهش دستوری قیمت لبنیات به تولیدکنندگان گویای مدیریت اقتصاد به شیوه دستوری و دولتی است! این در حالی است که بنا بر اعلام مرکز آمار ایران نرخ تورم سالانه به بیش از ۴۵ درصد رسیده است.
بنابراین به گفته تولیدکنندگان با وجود تورم در کشور نمیتوان انتظار تداوم کاهش قیمت لبنیات را داشت.
کاهش قیمت لبنیات دائمی است؟
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی با تائید موقتی بودن این طرح به تجارتنیوز گفت: تورم کشور بیش از ۴۰ و تورم ماهانه ۴ درصد است، یعنی هزینه تولید ماهانه چهار درصد افزایش پیدا میکند. در این شرایط تورمی شاخص تولید ثبات ندارد و این کاهش قیمتها کوتاه مدت است.
به گفته بنیطبا، راهکار بلندمدت برای کاهش قیمت لبنیات این است ارزی که به شکل یارانه سیاه به نهاده دامی تعلق میگیرد، حذف شود تا تولیدکنندگان یک رقابت سالم داشته باشند و این منابع به دهکهای محروم جامعه برسد.
فروشگاهها هنوز محصول قدیمی دارند
سید محمدرضا بنیطبا توضیح داد: قیمت سه محصول پنیر، ماست و شیر از امروز ۱۰ درصد ارزان شد اما تا زمانی که این محصول با قیمت جدید به دست توزیعکنندگان و فروشندگان برسد، سه روز طول میکشد. چرا که این محصول برای توزیع چند روزی در قرنطینه قرار میگیرد.
او ادامه داد: قیمت بازار و انبار هنوز تطابق پیدا نکرده است. چرا که در برخی از فروشگاهها یا سوپرمارکتها این محصولات با قیمت قبل وجود دارد. بنابراین این فروشگاهها نمیتوانند محصولاتی که از قبل خریداری شده را با قیمت جدید بفروشند.
کاهش قیمتها ادامهدار است؟
تولیدکنندگان شرط تداوم کاهش قیمت محصولات لبنی را ثبات قیمت شیر خام میدانند. سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی گفت: معاونت دامی وزارت جهاد تعهد داد تا قیمت شیر خام تعییری نکند. چنانچه هزینه تولید به خصوص شیر خام بیش از قیمت مصوب افزایش یابد این طرح شکست میخورد.
چرا سه محصول ارزان شدند؟
او گفت: ۶۰ تا ۶۵ درصد از محصولات لبنی وابسته به قیمت شیر خام است. بنابراین اگر شیرخام گران شود دوباره قیمت تمام شده محصولات افزایش پیدا میکند و شاهد گرانی لبنیات هستیم.
اما چرا فقط سه محصول ارزان شدند؟ به گفته بنیطبا، این سه قلم یعنی پنیر ۴۰۰ گرمی، شیرنایلونی و ماست ۵/۲ کیلوگرمی مورد استفاده دهکهای پایین جامعه است و با توافقهایی که با دولت صورت گرفته ترجیح دادیم این تخفیفها برای دهک محروم جامعه اعمال شود.
پیش از این سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی از کاهش ۵۰ درصدی سرانه مصرف لبنیات در ایران خبر داد و به ایلنا گفت: گرانیهای پیدرپی و بیتوجهی دولت، منجر به کاهش ۵۰ درصدی سرانه مصرف لبنیات شده است.
برای مطالعه بیشتر خبر کاهش سرانه مصرف لبنیات در ایران را بخوانید.
از طلا گشتن پشیمان گشتهایم مرحمت فرموده ما را مس کنید?
جناب وزیر محترم کشاورزی ما اگر نخواهیم ارزان شود چه کسی را باید ببینیم؟
از چندین ماه قبل (اواخر دولت دوازدهم) شیر کیسهایی ۸۰۰ گرمی پاک را از هایپراستار میخریدم ۶۵۰۰ تومان (البته این قیمت تخیفیف داده شده بود یا از شرکت پاک یا از طرف خود هایپراستار خدا پدرشان را هم بیآمرزد). از روزی که آقای وزیر اعلام فرمودند قیمت لبنیات ده درصد ارزان میشود هایپراستار این تخفیف را برداشته و قیمت همین شیر را کرده ۷۱۲۵ تومان یعنی با یک بازی کاملا قانونی ده درصد برده روی قیمت شیر. بنابراین جناب وزیر خواهش میکنیم لطف کنید دیگر چیزی را ارزان نکنید تا لااقل مردم با درد خود بسازند و بسوزند.
کلا سه قلم از محصولات قیمتشون کم شده.شیر نایلونی ماست دبه ۲ کیلوی و پنیر لیوانی ۴۰۰ گرمی.اینم یکم بگذره تو بازار کمش میکنن تا عادی بشه.خوب بلدن چطوری فرو کنن قیمتارو.من شوهر خالم ۴ تا گاو شیر ده داره چیز خاصی بهش نمیده فقط علوفه.اینا بهانه برا گران کردنه.خیلی از کشاورزارو میشناسم وضع مالیشون بدجور رو به رشده اینا بهانه برا پولدار شدنه
کسی نمیخره رو دستشون مونده مجبور شدن مثلا تخفیف بدن فروش بره
اگر مصرف لبنیات واقعا ۵۰ درصد کاهش پیدا کند مردم آسیب جسمی می بینند. پوکی استخوان کمترین عارضه عدم مصرف لبنیات است. جای تاسف داره. هر چند کاهش فروش لبنیات موجب زیان شرکت ها هم شده و قطعا ارزان شدن به نفع شرکت های تولید کننده هم هست.
مردم. خیلی وقته آسیب دیده اند نه اینکه آسیب خواهند دید