موضوعات داغ: # قیمت سکه # قیمت طلا # بازار سرمایه # اربعین # قیمت دلار # الهه حسین نژاد # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی

سایه کاهش قدرت خرید بر سفره لبنیات ایرانی‌ها

قیمت لبنیات
بازار لبنیات ایران در حالی روزهای پرچالشی را سپری می‌کند که با وجود رشد چشمگیر صادرات، سرانه مصرف داخلی به دلایل اقتصادی به پایین‌ترین حد خود رسیده است.

به گزارش تجارت نیوز، محمد فربد سخنگوی انجمن صنایع لبنی گفت: در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه مشکلی در تولید و توزیع محصولات لبنی نداشتیم.

وی با اشاره به شرایط مساعد تولید محصولات لبنی افزود: بنابر آمار گمرک در ۲ ماهه امسال نسبت به سال قبل ۳۰ درصد از لحاظ وزنی و ۳۶ درصد ارزشی رشد صادرات داشتیم. گفتنی است ۸۰ درصد صادرات به کشورهای عراق، افغانستان و در کنار آن پاکستان است.

فربد با اشاره به آخرین وضعیت سرانه مصرف لبنیات بیان کرد: طی چند سال اخیر سرانه مصرف لبنیات روبه کاهش است و بر پایه شیر سرانه مصرف ۷۰ کیلو و در کشورهای توسعه یافته بالای ۳۰۰ کیلوست و علت عمده آن است که درآمدخانوار تناسبی با هزینه ها ندارد. بنابراین بدیهی است که درآمد خانوار میزان مصرف را تحت تاثیر قرار بدهد.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی ادامه داد: امسال قیمت هرکیلو شیرخام با رشد ۲۷.۷ درصدی از ۱۸ هزارتومان به ۲۳ هزارتومان رسیده که بین ۱۵ تا ۱۷ درصد بر قیمت تمام شده اثر گذار است که با توجه به ارتباط صنعت با مردم بیش از ۱۰ درصد افزایش قیمت ندادند.

به گفته وی، از ابتدای سال قیمت لبنیات ۲ بار یکبار ناشی از افزایش حقوق و دستمزد و بار دیگر رشد قیمت شیرخام افزایش داشته است و از طرفی کارخانه ها ناگریز به افزایش قیمت هستند چراکه حاشیه سود صنعت بیش از ۵ درصد نیست.

فربد با بیان اینکه شرکت های لبنی وظیفه پاسخگویی در قبال سازمان های حمایتی دارند، فزود: یک سری کالاها همچون مواد پتروشیمی مصرف کننده نهایی با آن ارتباطی ندارد، درحالیکه با هر بار تغییر قیمت کارخانه های لبنی به جهت مواد بسته بندی تحت تاثیر قرار می گیرند یا هزینه های حمل و نقل بیش از یکبار در طول سال تغییر قیمت دارد و از طرفی کارخانه ها تابع آیین نامه و دستورالعمل سازمان حمایت هستیم که آخرین آیین نامه در ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۲ به ما ابلاغ شده که ملاک تعیین قیمت است و شرکت های لبنی متاثر از پارامترهای تغییر قیمت، نرخ گذاری می‌کنند و خود وظیفه پاسخگویی در قبال سازمان های نظارتی دارند.

به گفته این مقام مسئول، سازمان‌حمایت حامی تولیدکننده و مصرف کننده است که اگر در جایی دچار تردید شود، اسناد مثبته مطالبه می کند و شرکت ها برای اثبات تغییر مکلف به ارائه اسناد هستند.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی با اشاره به دیگر چالش های بازار لبنیات بیان کرد: در حال حاضر ۲۰۰ تا ۳۰۰ شرکت لبنی در بازار فعالیت می‌کنند و هریک از کارخانه ها بدنبال آن هستند که سهم بیشتری به خود تخصیص دهند که براین اساس بازار محصولات لبنی رقابتی است و مصرف کنندگان هشیار هستند و پس از مقایسه قیمت ها با یکدیگر خرید انجام می دهند. گفتنی است ارزان بودن قیمت به معنای کیفیت پایین نیست. به عنوان مثال یک شرکت ممکن است در روز ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن شیر تولید و عرضه کند که در برابر کارخانه ای که میزان کمتری تولید می کند، متفاوت است.

فربد با بیان اینکه تمامی محصولات تولیدی امکان صادرات ندارد، گفت: نیاز لبنیات کشور متناسب با بازار تولید و تامین‌ می شود و از طرفی تمامی‌ کارخانه ها توان صادرات ندارند و باید ارتباط مناسبی با دیگر کشورها برقرار کنند، براین اساس هرکسی به هرمیزان که تمایل دارد، صادر می کند.

وی با بیان اینکه در هر یک از فروشگاه های زنجیره ای تعدادی از برندها در فروشگاه ها موجود است، گفت: علی رغم‌تمامی‌مشکلات سوخت در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، مشکلی در توزیع نداشتیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی