کد مطلب: ۲۱۲۰۰۱

صادرات فرش دستباف ۲۱ درصد افزایش یافت

صادرات فرش دستباف 21 درصد افزایش یافت

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: در 10 ماه نخست امسال ٣٣٦ میلیون دلار فرش به دیگر کشورها صادر شده است که در مقایسه با مدت زمان مشابه پارسال، ٢١ درصد رشد داشته است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: در 10 ماه نخست امسال ٣٣٦ میلیون دلار فرش به دیگر کشورها صادر شده است که در مقایسه با مدت زمان مشابه پارسال، ٢١ درصد رشد داشته است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، از مرکز ملی فرش ایران، «حمید کارگر» در آیین پایانی دوازدهمین دوره المپیاد فرش دستباف کشور، اضافه کرد: در پایان سال 95، بیش از 359 میلیون دلار فرش دستباف از کشور صادر شد که نسبت به سال قبل از آن ٢٣ درصد رشد داشت.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به آن‌چه این روزها درباره کاهش سهم فرش از صادرات غیرنفتی در رسانه ها مطرح شده است، گفت: انتخاب یک برش از واقعیات و طرح شعارگونه آن بدون تحلیل همه‌جانبه از مشکلات کشور ماست.

وی اضافه کرد: باید در نظر داشت که کاهش سهم فرش از صادرات غیرنفتی لزوما به معنای افت صادرات فرش نیست بلکه افزایش پرشتاب برخی اقلام همچون فرآورده‌های پتروشیمی که در زمره صادرات غیرنفتی محسوب می‌شوند، منتج به چنین نتیجه‌ای شده است.

تکثیر قارچ‌گونه رشته فرش

وی در بخش دیگری از سخنان خود با طرح این سوالات که خروجی دانشگاه‌های ما و رشته فرش بعد از دو دهه چیست؟ طراح شرکت‌های فرش ماشینی، کارمند مرکز ملی فرش و مدرس رشته فرش مرکز ملی فرش، به‌عنوان متولی این هنر؛ صنعت چقدر از این خروجی‌ها بهره برده است؟

کارگر در پاسخ به این پرسش‌ها تصریح کرد: شاید اگر فارغ از جانبداری و با نگاهی منصفانه بنگریم، پاسخ این سوالات کمی بیشتر از هیچ است.

وی با نکوهش تکثیر قارچگونه رشته فرش در مراکز دانشگاهی متعدد و بدون سنجش نیاز و کشش واقعی گفت: ظهور این رشته در دانشگاه‌های مختلف به کنار، آوردن مقطع ارشد فرش و حالا هم زمزمه‌های ایجاد مقطع دکترا چقدر کارشناسانه و از سر نیاز است؟

رئیس مرکز ملی فرش ادامه داد: چقدر در رشته فرش کلاس‌های پویا، کتابخانه‌های غنی، کارگاه‌های فعال و ارتباط زنده و کنش‌گرانه استادان و گروه‌ها را شاهدیم؟ محتوای پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌های این رشته چقدر کارآمد هستند؟

وی با نقد رویه مرسوم در وزارت علوم و از جمله در رشته فرش گفت: دلخوش کردن به آمار تعداد مقالات و نمودارهای رشد علم راهگشا نیست. اسیر مقالات آی‌اس‌آی (ISI) شدن و توهم توسعه و رشد علمی یافتن به استناد افزایش تعداد مقالات که حلال مشکلات نیست.

کارگر با اشاره به داوری‌های خود بر برخی مقالات یکی از مجلات علمی و پژوهشی فرش گفت: شاهدم که انگار در لفاظی‌های عالمانه در چارچوب چکیده و واژگان کلیدی و ظاهر خشک روش تحقیقی استادیم. رگ خواب مجله‌ها را می‌دانیم اما در این‌ها نه خبری از دردشناسی و نه جستن درمان است. گاه در برخی از آن‌ها منابع دست اول به شوخی می‌ماند. نظریه‌پردازی که اصلا وجود خارجی ندارد.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.