کد مطلب: ۴۴۱۶۲۸

فرمول محاسبه افزایش دستمزدها چیست؟

فرمول محاسبه افزایش دستمزدها چیست؟

نماینده کارگران در شورای عالی کار درباره میزان افزایش دستمزد کارگران در سال جدید می‌گوید: پیشنهادات مختلفی از سوی نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت مطرح‌ شده است، اما ماده ۴۱ قانون کار افزایش میزان دستمزد را بر اساس نرخ تورم اعلام کرده است.

قصه طولانی تعیین دستمزد کارگران به سال ۹۹ رسید چراکه جلسات نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت بدون رسیدن به هیچ نتیجه به فروردین امسال موکول شد و به‌ این‌ ترتیب کارگران و کارفرمایان را در تعیین دستمزد بلاتکلیف گذاشت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، ظاهرا پیشنهاد نماینده کارفرمایان افزایش ۲۰۰ هزار تومانی و پیشنهاد نماینده کارگران افزایش ۳/۱ میلیون تومان برای تعیین حداقل دستمزد در سال ۹۹ است، اما با توجه به آخرین تورم اعلام‌شده احتمال تصمیم‌گیری افزایش ۵۰۰ هزارتومانی دستمزد نیز وجود دارد. این در حالی است که آخرین آمار تورم در سال ۹۹ اعلام گردید و بر این اساس افزایش ۳۵ درصدی در حداقل دستمزد کارگران باید اعمال گردد و حداقل دستمزد آنان را به دو میلیون و هشتصد هزار تومان برساند.

در اسفندماه سال ۹۸ جلسات فشرده شورای عالی کار برگزار شد، اما به دلیل وجود اختلاف میان نمایندگان حاضر در این جلسات هیچ سناریویی برای تعیین دستمزد کارگران نوشته نشد درحالی‌که شورای عالی کانون کار در سنوات گذشته در پایان هر سال رقم افزایش دستمزد کارگران را به تصویب می‌رساند و از اول فروردین‌ماه سال بعد این افزایش را در حقوق کارگران اعمال می‌کرد، اما امسال این تعیین دستمزد مصوب نشد و این مسئله می‌تواند در بیمه و قرارداد آن‌ها مشکلاتی را به وجود بیاورد.

باید توجه داشت که با توجه به افزایش نرخ تورم طی سال‌های اخیر، حداقل معیشت کارگران درخطر جدی قرار گرفت و در سال‌های گذشته حقوق کارگران همسو با نرخ تورم رشد پیدا نکرد که این مسئله موجبات آب رفتن سفره‌های کارگران و کوچک‌تر شدن آن را فراهم کرده است. شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال قبل نیز شرایط را برای این قشر زحمتکش به‌مراتب سخت‌تر کرد، زیرا با توجه به عدم وجود امنیت شغلی و رکود و تعطیلی گسترده در مشاغل گوناگون، کارگران در صف اول آسیب‌پذیری قرار گرفتند و بیشترین ضرر را از شرایط موجود می‌بینند.

فرامرز توفیقی، نماینده کارگران در شورای عالی کار درباره عدم تعیین دستمزد کارگران در سال ۹۹ می‌گوید: شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت برای تعیین افزایش دستمزد تصمیم‌گیری می‌کند و تا زمانی که این نمایندگان به اجماع نرسند هیچ قانونی را مصوب نمی‌نمایند. هرچند که قانون این امکان را فراهم کرده است که چنانچه دو ضلع از سه ضلع به توافق برسند آن قانون مصوب شود، ولی ما در شورای عالی کار سعی کرده‌ایم با اتفاق‌نظر و توافقی که در آن هر سه ضلع حاضر در شورا بیشترین رضایت را داشته باشند، تعیین دستمزد را تصویب کنیم.

وی ادامه می‌دهد: ما برای تعیین دستمزد سال ۹۹ هم همین روال را ادامه می‌دهیم تا بر روی رقمی که بیشترین رضایت برای آن حاصل می‌شود، توافق کنیم. به همین علت تعیین افزایش دستمزد سال ۹۹ در اسفندماه مصوب نشد.

توفیقی درباره میزان افزایش دستمزد کارگران در سال جدید می‌گوید: پیشنهادات مختلفی از سوی نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت مطرح‌ شده است، اما ماده ۴۱ قانون کار افزایش میزان دستمزد را بر اساس نرخ تورم اعلام کرده ولی با این اوصاف بزرگ‌ترین کارفرما دولت است، زیرا بیشترین تعداد کارگران برای دولت مشغول به کار هستند و نظر دولت در این زمینه اهمیت دارد. از سوی دیگر متاسفانه برای تعیین دستمزد مؤلفه‌ای به نام توان بنگاه‌های اقتصادی را در پرداخت دستمزد باید مدنظر قرار دهیم که جایی در ماده ۴۱ قانون کار ندارد.

وی اظهار می‌کند: ما به‌عنوان نماینده کارگران در شورا به دنبال آن هستیم که تعیین دستمزد حول ماده ۴۱ قانون کار صورت گیرد. این ماده قانونی صرفا به میزان نرخ تورم تاکید ندارد بلکه به سبد معیشت خانوار فارغ از هر قشر و جغرافیای خاص نیز توجه می‌کند.

توفیقی درباره گمانه‌زنی‌ها برای افزایش ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی برای حداقل حقوق کارگران که این روزها از رسانه‌ها مطرح می‌شود، بیان می‌کند: وقتی دولت حداقل حقوق کارمندان را ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین می‌کند نشان می‌دهد، دغدغه پرداخت این میزان دستمزد را دارد بنابراین ما هم به دنبال رساندن حداقل دستمزد کارگران به این مبلغ هستیم ولی باید این توافق میان نماینده کارگران و کارفرمایان حاصل شود.

نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به تعویق تعیین دستمزد و تاثیر آن در قرارداد کارگران و پرداخت حقوق آنان اظهار می‌کند: افزایش دستمزدها از اول فروردین سال ۹۹ لازم‌الاجراست و هر زمان تعیین دستمزد کارگران چه در فروردین و یا بعدازآن مصوب شود، معوقات افزایش حقوق باید پرداخت گردد، بنابراین با اجرای این قانون حقوق کارگران تضییع نخواهد شد و کارفرمایان مکلف به پرداخت افزایش حقوق کارگران هستند.

توفیقی درباره شائبه فریز حقوق‌ها و عدم افزایش حقوق‌ها به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی می‌گوید: در هیچ جای قانون نیامده که در صورت بروز حوادث غیرمترقبه در کشور مانند شیوع این بیماری از اجرای قانون می‌توان سرباز زد. ضمن اینکه آسیب‌پذیرترین قشر هر جامعه را کارگران تشکیل می‌دهند و اگر این مسئله را در کنار هم بگذاریم نمی‌توانیم از افزایش دستمزد کارگران چشم‌پوشی کنیم.

وی در پایان سخنانش می‌گوید: تقریبا سه‌پنجم جامعه ما را قشر کارگران تشکیل می‌دهند بنابراین بیان شائبه‌هایی مانند احتمال فریزکردن و عدم افزایش حقوق کارگران تا بازگشت اوضاع به شرایط عادی در حال حاضر هیچ پیامدی به‌جز مغشوش کردن ذهن آن‌ها و خانواده‌هایشان را نمی‌تواند به همراه داشته باشد.

منبع: روزنامه رسالت

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    سلام آقایی که این حرف میزنی اصلا خودت چکاره ای چرا کارمند نباید فریز بشه جهش تولید فقط مال ما قشر کارگر نیست

  • ناشناس

    با درود نماینده کارگران طرف کارفرما ودولت یاباید دفاع از حقوق ودستمزد آسیب پذیرترین اقشار جامعه که اتفاقاازحمت کش ترین افراد جامعه هستند.که اگر کارگران نباشند چرخه صنعت وتولید وخدمات نمیچرخد حالا سالی یک بار مخواهند دستمزد تعیین کنند چه بلوایی وچه داستانی درست میکنند در حالیکه کارفرمها جز طبقات پولدار جامعه ودولتیها که دارای درآمد بالا میباشند کجا نرخ تورم ۳۹ درصد با این حقوق هزینه خورد وخوراک یک خانواده هم تامین نمیشود ظلم نکنید روزی دامنگیر خودتان خواهد بود

  • ناشناس

    باسلام،
    من یه کارگرشرکتی هستم ،
    نان 250شده 1000تومان،
    تخم مرغ 150شده 500تومان،
    رب 5000شده 1500تومان،
    سیب زمینی 700شده 3000تومان،
    مرغ 5500شده 10000تومان ،
    گوشت 25000شده 70000تومان،
    شامپو3000شده 10000تومان،
    قندشکر3000شده 7000تومان ،
    خیلی چیزهایی دیگر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    حالا پراید 7ملیونی شده 60ملیون چرا اینجوری جلسه ای فشرده
    برای آن نمیزارید چرا،حالا لقمه کارگرهای بشمارید که ببینید تاسال بعد زنده می مونه بااین حقوق ،
    فقط سرما کارگرها که می سه کشور ایران بوجه کم داره ،ما کارگرها
    باید تاوان همه بدبختی های ایران عزیزمان را بدیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • کارگر بیکار

    چرا دولت در مورد پرداخت به کارمندان هیچگونه مشکلی ندارد . این یک بام و دو هوا هست .

  • ناشناس

    تو یه اداره دولتی یه آبدارچی کم کم میگره ۴ تومن تو یه شرکت پیمانکاری همون آبدارچی میگیره ۱.۵ تازه بدون بیمه. از آبدارچی مثال زدم تا بدونید فرق کارگر و کارمند خیلی جاها تو نوشتارش هست ولی دستمزداشون زمینو آسمون. اگه شرایط بده تحریم عب نداره برا هم بد باید باشه. تقاصشو پس میدید کی و کجاشو فقط خدا میدونه

  • حسن بهمنی

    توروخدایکم حداقل زیادکنن حقوق کارگرارو.بااین پول نمیشه زندگی روچرخوند

  • مصطفی محمدزاده نبیی

    از نمایندگان کارگری کشور تقاضا داریم در صورت مشاعده تصمیم و رای دو ضلع مثلث به ضرر قشر کارگر شما به صراحت عدم قبول دستمزد را به کارگران اعلام واز امضا مفاد قرارداد تعیین حقوق ودستمزد امتناع کنید تا لااقل قشر کارگری متوجه جناح سنگ اندازی برای آسیب وضرر وضربه به کشور را بهتر بشناسند.

  • غضنفر

    زیر دو میلیون هشتصد هزار تومان پایه حقوق خیانت است به جامعه کارگری وبازنشستگان محترم نمایندگان کارگری لطفا با دولت و کارفرمایان مثل سالهای قبل معامله نکنید

  • غضنفر

    زیر دومیلیون هشتصد تومان خیانت است به جامعه کارگری نمایندگان کارگری مثل سال های قبل با دولت وکارفرمایان معامله نکنید که این خیانت بزرگ نابخشودنیست

  • ناشناس

    چرا سایت الکی درست میکنید اون بالا نوشته فرومل محاسبه حقوق بعد زیرش اخبار میگه جمع کنید باوا