به گزارش تجارتنیوز، یک سال پس از اینکه استارتاپ چیلیوری در پرونده شکایت خود از اسنپفود با ادعای «ایجاد انحصار در بازار سفارش آنلاین غذا» در شورای رقابت پیروز شد، این مجموعه اعلام کرد که از اتهام وارده تبرئه شده است. البته شورای رقابت، پیش از این، موضوع اتهامی را پذیرفته و رای داده بود که اسنپپود باید از اقدامات ضدرقابتی دست بردارد و جریمهای 100 میلیون تومانی را نیز پرداخت کند.
اما امروز رسانهها به نقل از روابط عمومی اسنپفود خبر دادند که دیوان عدالت اداری به دلیل نبود مدارک و مستندات لازم برای اثبات اتهام انحصارطلبی، آن را رد کرده است.
به گزارش دیجیاتو، این رای در حالی صادر شد که شاکی اصلی پرونده، اسفند ماه سال گذشته به کار خود پایان داد. در اطلاعیهای که چیلیوری برای اعلام تعطیلی صادر کرد، یکی از دلایل این تصمیم علاوه بر شیوع کرونا ادامه انحصارطلبی اسنپفود ذکر شده بود.
بر اساس این گزارش، پیشتر مدیران اسنپفود در اظهارنظرهای رسمی خود بیان کردند که از داشتن رقیب استقبال میکنند و حضور رقبا را از جمله دلایل رشد کسبوکارشان دانستند. آنها معتقدند در برخی از تعاریف، رقابت معادل انحصار گرفته میشود، این رویکرد در نهایت به نفع مشتری نیست، چرا که اگر رقابت برای گرفتن سهم بازار بیشتر در بین نباشد، اصل رضایت مشتری و کیفیت برای صاحبان کسبوکارها به عنوان اولویت در نظر گرفته نمیشود.
جدال بازاریابهای و دیجیکالا
در گزارشی دیگر در حوزه اکوسیستم استارتاپی، سایت پیوست به جدال میان دیجیکالا و افیلیتها این مجموعه پرداخته است.
موضوع بازاریابی در دی جی کالا، مدتی است در شبکههای اجتماعی و رسانهها خبرساز شده؛ حال سایت پیوست در این مورد نوشته است: گلایه گسترده از سوی بازاریابان پورسانتی شرکت دیجیکالا، بزرگترین غول خردهفروشی آنلاین ایران، به شبکههای اجتماعی کشیده شده و بسیاری آن را به ادغام ادرو، بازوی بازاریابی آنلاین دیجیکالا، در شرکت مادر مرتبط میکنند.
بر اساس این گزارش، قرارداد یکجانبه دیجیکالا از نظر بازاریابان پورسانتی و کاهش پورسانت محصولاتی که از طریق این همکاران به فروش میرسد، حالا به بزرگترین چالش افرادی تبدیل شده که توسعه کسبوکارشان را روی سیستم کسب درآمد دیجیکالا بنا نهادهاند.
دیجیکالا اما نظری کاملا متفاوت از انتقادهایی که تاکنون از سمت افیلیتمارکترها مطرح شده دارد. امیرحسن موسوی، مدیر روابط عمومی این مجموعه در گفتوگو با پیوست هرگونه تهدید همکارانش در بخش افیلیت مارکتینگ را به خاطر انتشار توییت انتقادی رد و تاکید کرده است که دیجیکالا چنین سیاستی برای حذف همکارانش به دلیل انتشار توییت انتقادی ندارد.
موسوی در توضیح به انتقاد افیلیت مارکترها در مورد قراردادهای یک طرفه این شرکت میگوید: «قرارداد دیجیکالا برای همکاری براساس یک توافق دو جانبه است و در این زمینه هیچ زور و اجباری وجود ندارد. افیلیت مارکتینگ یک کانال بازاریابی است که قرار است دو طرفه همکار از آن نفع ببرند. پس اگر قرار داد را میبینند و متوجه میشوند که به نفع آنها نیست میتوانند آن را قبول نکنند.»
او ادامه میدهد: پلتفرم افیلیت مارکتینگ یک پلتفرمی است که از سمت دیجیکالا ارائه میشود و کانال بازاریابی متعلق به دیجیکالاست، پس شرایط کار روی این پلتفرم هم باید از سمت دیجیکالا تعیین شود.
او درپاسخ به این سوال که پس چنین قراردادی را نمیتوان دوطرفه نامید، اعلام کرد: به نوعی میتوان این را گفت که قرار داد یک طرفه است؛ اما از سمتی ما کسی را اجبار نکردهایم که از این قرارداد پیروی کند. افراد برای پذیرش آن مختار هستند، همانطور که من مختار هستم از خدمات آیفون، کافهبازار و … هم با پذیرش شرایط قانونی آنها استفاده کنم.»
آخرین اخبار و گزارشها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارتنیوز دنبال کنید.
اظهارات دیجی کالا شرم آور است زمانی حامی دولتی داشته باشی اینقدر گستاخانه صحبت می کنی چرا آقای ستاری از این شرکت حمایت می کند
پیروز شدن پول بر عدالت!
قرارداد واضحه یک طرفه هست قبول میکنی و به پول بخور نمیر میرسی یا قبول نمیکنی و به هیچ پولی نمیرسی!