به گزارش تجارتنیوز، در حالی که هر دو اپراتور بزرگ تلفن همراه توپ این اختلال را در زمین آن دیگری میاندازند و مدعی هستند که شکایت کاربران مربوط به خود آنها نمیشود، هم مشترکان همراه اول و هم ایرانسل از کندی اینترنت خود ناراضی هستند.
از سوی دیگر محمدرضا بیدخام مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران، چه در گزارش پیشین تجارتنیوز و چه در تماس مجدد این رسانه، اختلال سراسری در شبکه مخابرات تهرات را تایید نکرد و گفت که ممکن است در برخی نقاط شهر، به دلیل بروز برخی خرابیها از جمله قطعی کابل یا مشکلاتی در شبکه، اختلالهایی بروز کرده باشد که طبیعی است.
گلایه کاربران از کندی اینترنت
یکی از مخاطبان تجارتنیوز که ساکن خیابان جمهوری است در تماس با این رسانه گفت که اکنون روزهاست در این منطقه مشکل اینترنت خانگی وجود دارد و با اینترنت مخابرات، بسیاری از اپها و سایتها یا باز نمیشوند یا به کندی کار میکنند. او همین مشکل را با اینترنت همراه اول نیز دارد.
همچنین مخاطب دیگری که ساکن وردآور است و برای خانه از اینترنت ایرانسل استفاده میکند، این روزها با مشکل کندی سرعت مواجه است.
گروهی از خوانندگان نیز نظرات خود را در مورد گزارش پیشین تجارتنیوز در مورد کندی اینترنت با این رسانه در میان گذاشتهاند؛ آنها به ویژه از اینکه این چالش به موضوع اینترنت ملی مربوط باشد ابراز نگرانی کردهاند. البته نظرها نشان میدهد این چالش فقط مخصوص تهران هم نیست.
– «دست بردارید از اینترنت ملی، بزارید استفاده کنیم از اینترنت بین المللی، واتس آپ و تلگرام و این ها همه قطع میشه، نکنید این کارو آقا. اگر راست می گین از کالای ایرانی حمایت کنیم لطفا جلوی واردات ماشین های خارجی رو بگیرید.»
– «شهر اصفهان در برخی از محله ها از جمله خیابان مهرآباد، مشکل ضعف آنتن دهی و ضعف اینترنت اپراتورها را داریم که متخصصین امر علت را تداخل فرکانس اعلام کرده ولی مشکل را حل نمیکنند!»
– « شهر اراک.اینترنت مخابرات مدام قطع و وصل میشه و سرعت ها کند شده. بسته های ایرانسل هم به محض وصل شدن به لب تاب و دانلود کردن قطع میکنه و اجازه دانلود نمیده»
– «روزی چندمرتبه اینترنت گوشی کلا قطع میشه و دوباره نیومده میپره و قطع میشه … مرکز شهر اصفهان هستم.»
– «بدبخت میشیم بخدا اگه اینترنت ملی راه بیفته، قبلا کلمه ملی آدم رو به وجد میآورد، الان میشنوم چیزی ملی شده چهارستون بدم به لرزه میافته، مثل خودروی ملی»
– «از ترس پاییز و زمستان امسال دارن به سرعت با کمک کشور دوست و برادر چین، اینترنت جهانی رو محدودتر میکنن تا به اینترنت کامل ملی برسند!»
– « ایرانسل ۴G مدام قطع و وصل می شود. واقعا افتضاح است. چند هفته ای می شود.»
– «چقدر راحت از اینترنت ملی و محدود کردن فضای اینترنت و آزادی گردش اطلاعات حرف میزنید و تیتر میزنید به جای اینکه تقبیحش کنید.!!!»
در فضای مجازی نیز کاربران از شهرهای مختلف از جمله تهران و مشهد، به کندی اینترنت خانگی اشاره کردهاند و گلایه آنها فقط هم در مورد شرکت مخابرات نیست. آنها همچنین از کندی سرعت ایرانسل و همراه اول نیز شاکی هستند. به ویژه دانشجویان، دانشآموزان و معلمان به اینکه این شرایط، آموزش آنلاین را با اختلال مواجه کرده است، انتقاد دارند.
مدیران از اینترنت 5G میگویند!
در میانه همه این انتقادات و گلایهها، مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از اینترنت 5G سخن میگویند. محمدجواد آذریجهرمی وزیر ارتباطات امروز خبر داده است که تا آخر اسفند سال جاری اینترنت نسل پنجم ارتباطات برای کاربران خانگی به صورت نقطهای فعال میشود. او که در مراسم رونمایی از کاربردهای اینترنت نسل پنجم سخن میگفته، تاکید کرده است که دولت دوازدهم بنا دارد تا پایان دوره فعالیت خود، سایتهای فعلی را به اینترنت نسل پنجم مجهز کند و آن را به صورت نقطهای برای اینترنت خانگی ارتقا دهد (ایرنا).
هفته گذشته نیز ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات از امضای دو تفاهمنامه در حوزههای خدمات پزشکی و حملونقل در بستر تکنولوژی نسل پنجم ارتباطات خبر داده بود (ایسنا).
ماجرای ورود اینترنت 5G به ایران روز اول مرداد ماه جدی شد؛ زمانی که حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه هیات دولت بعد از اینکه گفت میخواهد خبر خوبی را اعلام کند، از راهاندازی نسل پنجم اینترنت همراه در آینده نزدیک خبر داد.
البته وزیر جوان ارتباطات، سال گذشته وعده ورود این فناوری را به کشور تا پایان 98 داده بود که عملی نشد. اما او در روزهای پایانی مرداد ماه سال جاری ادعا کرد که دو نقطه از شهر تهران، به نسل پنجم اینترنت تلفن همراه مجهز شدهاند. آذریجهرمی در آن زمان تاکید کرد که وزارت ارتباطات در تلاش است، تا پایان شهریورماه در پنج نقطه از پایتخت، این فناوری را فعال کند.
صحبت از ورود 5G به ایران در حالی مطرح میشود که این فناوری در دنیا نیز بسیار جدید محسوب میشود و تنها در برخی از کشورها از جمله آمریکا، انگلیس و استرالیا عرضه شده است. حتی بسیاری از دستگاههای تلفن همراه، هنوز از آن حمایت نمیکنند.
از سوی دیگر، برخی کارشناسان معتقدند نسل چهارم اینترنت نیز در ایران به صورت واقعی در دسترس نیست و سرعت و قابلیت اتصال کاربران به آن با استانداردها فاصله قابل توجهی دارد.
آخرین اخبار و گزارشها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارتنیوز دنبال کنید.
مشکل اینترنت سیار:
توی اینترنت سیار چیزی داریم به نام fading که بستگی به تعداد سیگنال ها و زاویه دریافت داره به این صورت که مثلا دوتا دکل روبه روی هم هستند ویک منطقه را پوشش می دهند اگر این دکل های 4g,3g,… خیلی بهم نزدیک باشند یا تعداد دکل های در یک منطقه بیشتر از حد نیاز باشد ممکن است یک نفر در موقعیتی اینترنت خیلی خوبی داشته باشد و ممکن است کسی با4g کمتر از 3g داشته باشد یا اینکه در حال حرکت همواره سرعت کمتری از ثابت دارید. این مشکل در 5g تقریبا برطرف شده است.
مشکلات دیگری هم ضرفیت دکل ها است بعنوان مثال ممکن است در یک منطقه چند برج وجود داشته باشدو تعداد ضرفیت و پهنای باند سلول های دکل پر شود اگر همه گوشی 4جی داشته باشد قطعا سرعت 4gکمتر از 3g است چون تعداد کمی به 3g وصل شده اند. به همین دلیل در شهرستان ها ومخصوصا محله های غیر آپارتمانی سرعت چند برابری تهران دارند.
به احتمال قوی همین تکنولوژی جدید نسل۵،عامل بروز و تولد کرونا شده،و جزو تهدید های این نسل از تکنولوژی است،درهم تنیدگی امواج و تاثیرات مخرب آن نباید نادیده گرفته میشد وبدون اعلام علنی و همگانی ،،سردم داران قدرت در دول مختلف،نباید ریسک این پدیده را بر مردمانشان تحمیل میکردند.والسلام.
والا من همیشه شرایط مهاجرتو داشتم و بازم ترجیح دادم اینجا بمونم. اما اگه اینترنت ملی شه واقعا احساس نفس تنگی خواهم کرد و ترجیح میدم بمیرم تا اینجور جایی زندگی کنم.
باشه