فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۲۸۶۶

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

مرغداران در گرداب زیان/ قیمت مرغ افزایش می‌یابد؟

مرغداران در گرداب زیان/ قیمت مرغ افزایش می‌یابد؟

اختلاف قیمت هزینه تمام شده تولید با قیمت فروش گوشت مرغ در بازار، باعث زیان سنگین تولید‌کنندگان شده است. به گفته سید فرزاد طلاکش، دبیرکل فدراسیون طیور ایران، اگر قیمت مرغ به ۹۰ هزار تا ۹۵ هزار تومان برسد، شاید زیان تولید‌کنندگان تا حدی جبران شود.

به گزارش تجارت نیوز،

بازار مرغ به‌عنوان یکی از کالاهای اساسی، فراز و فرود‌های زیادی را پشت‌سر گذاشته است. درحال حاضر نرخ مصوب گوشت مرغ 90 هزار تومان است. اما  این محصول با قیمت پایین‌تری در عمده‌فروشی‌ها و خرده‌فروشی‌ها به فروش می‌رسد. چراکه این امر شرایط را برای تولید‌کنندگان سخت کرده و به دلیل زیان‌ده شدن تولید‌کنندگان چاره‌ای جز رساندن قیمت گوشت مرغ به قیمت مصوب آن وجود ندارد.

مهدی یوسف‌خانی، رئیس اسبق اتحادیه پرنده و ماهی، در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان عنوان کرد که عرضه در بازار وضعیت مطلوبی دارد و برآوردها حاکی از آن است که تا پایان ماه نوسانی در بازار رخ نمی‌دهد. اما افزایش قیمت مرغ اتفاق می‌افتد که این افزایش قیمت در حد نرخ مصوب خواهد بود و از سقف 90 هزار تومان فراتر نمی‌رود.

شاید شرایط فعلی تا حد زیادی به نفع مردم باشد، اما باید برای جلوگیری از آسیب رسیدن به تولید‌کننده هم برنامه‌ریزی شود. حال باید دید که آیا قیمت گوشت مرغ افزایش پیدا می‌کند و چه آسیب‌هایی متوجه تولید‌کنندگان شده است؟

قیمت واقعی مرغ 90 هزار تومان است

سید فرزاد طلاکش، دبیرکل فدراسیون طیور ایران، درباره افزایش قیمت مرغ تا سقف 90 هزار تومان به دلیل تلفات در مرغداری‌ها در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز اظهار کرد:  گوشت مرغی که ماه آینده وارد بازار می‌شود، از دو ماه گذشته جوجه‌ریزی آن انجام شده است. طبق بررسی‌های انجام شده، در این زمینه نه‌تنها کمبودی وجود نداشته بلکه تولید مازاد وجود دارد. تلفات ناشی از بیماری‌های اپیدمی هم گزارش  نشده است. حتی ناترازی انرژی هم تأثیر زیادی بر تولید نداشته است. چراکه استان‌داری‌ها تلاش کردند تا برق مرغداری‌ها تأمین شود. 

او ادامه داد: درحال حاضر قیمت واقعی مرغ 90  هزار تا 95 هزار تومان است اما در بازار گوشت مرغ با قیمت 85 هزار تومان عرضه می‌شود. بنابراین بحرانی در این زمینه وجود ندارد. البته مرغداران متضرر شدند که اگر قیمت مرغ به 90 هزار تا 95 هزار تومان برسد،  شاید زیان مرغداران کاهش یابد.

دبیرکل فدراسیون طیور ایران درباره برنامه‌ریزی برای تولید و توزیع گوشت مرغ در ایام ماه مبارک رمضان تصریح کرد: وزارت جهاد  شاید برنامه‌ریزی در راستای صادرات انجام نداده باشد، اما برای تولید و توزیع گوشت مرغ در ایام ماه مبارک رمضان برنامه‌ریزی شده است. در این برنامه‌ریزی که وزارت جهاد اصزار زیادی بر محقق شدن آن دارد، جوجه‌ریزی افزایش پیدا کرده تا در آن ایام کمبودی در بازار وجود نداشته باشد. 
وی افزود: درحال حاضر شرکت پیشتیبانی هم ذخایر خوبی در بخش تولید مرغ منجمد دارد و هم در بازار مرغ گرم مشکلی وجود نخواهد داشت.

هزینه تمام‌شده تولید بین 63 هزار تا 64 هزار تومان است

طلاکش  درباره هزینه تمام‌شده تولید مرغداران تشریح کرد: هزینه تولید برای مرغدار بین 63 هزار تا ۶۴ هزار تومان بسته به نوع مدیریت و استان مربوطه متفاوت است. اما حالا مرغدار مرغ خود را به طور میانگین با قیمت 55 هزار تومان به فروش می‌رساند. این موضوع برای مرغدارهایی که در این بازه زمانی مرغ خود را به کشتارگاه تحویل می‌دهند، قابل تحمل نیست. 

کاهش قیمت‌ها به کام مردم و به ضرر تولید‌کنندگان 

این فعال صنفی  در ادامه تأکید کرد که دولتمردان باید این نکته را در نظر داشته اشند که این شرایط به زیان مرغداران است. چراکه در صورت ادامه این شرایط، مرغداران مجبور به کاهش میزان جوجه‌ریزی می‌شوند.

براساس این گزارش، بازار گوشت مرغ، بازاری است که بر پایه میزان عرضه و تقاضا حرکت می‌کند. بنابراین باید میزان تولید با میزان عرضه و تقاضا به هم نزدیک باشند. از طرفی شاید دولت برای توزیع مناسب و برآورده کردن نیاز بازار برنامه‌ریزی ذاشته باشد، اما بباید با دقت و سرعت بیشتری برای تولید‌کنندگان هم برنامه‌ریزی شود تا اینگونه زیان تولید‌کنندگان هم کاهش یابد

برای اطلاعات بیشتر به صفحه بازار کالا در تجارت‌نیوز مراجعه کنید. 

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.