خبر مهم:

کد مطلب: ۶۰۱۵۸۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

احتمال افزایش ۱۰ درصدی قیمت خودرو / زیان انباشته خودروسازان کاهش می‌یابد؟

احتمال افزایش ۱۰ درصدی قیمت خودرو / زیان انباشته خودروسازان کاهش می‌یابد؟

ستاد تنظیم بازار، احتمالا در جلسه روز چهارشنبه دهم آذر خود در مورد افزایش نرخ خودرو تصمیم‌گیری می‌کند. برخی اخبار از احتمال افزایش ۱۰ درصدی قیمت خودرو حکایت می‌کنند. اما آیا این اقدام می‌تواند چالش زیان‌ انباشته خودروسازان را برطرف کند؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، خودروسازان روز سه‌شنبه ۱۸ آبان اعلام کردند که قیمت خودروها را افزایش داده‌اند.

در آن مقطع، ایران خودرو ۱۵ تا ۱۹ درصد و سایپا ۱۵ تا ۱۷ درصد بر قیمت محصولاتشان افزودند.

اما این پایان ماجرا نبود. روز پنجشنبه، سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور دستور داد که افزایش قیمت خودروها متوقف و تصمیم‌گیری در این مورد به ستاد تنظیم بازار سپرده شود.

ستاد در حدود ۱۷ روز گذشته در این مورد موضعی نگرفته است. حتی هفته گذشته، رسانه‌ها اعلام کردند که در جلسه روز چهارشنبه، ۳ آذر تکلیف قیمت خودروها مشخص می‌شود اما این این اتفاق رخ نداد.

حالا، نیز مهر در گزارشی نوشته است که احتمالا در جلسه آینده ستاد در این مورد تصمیم‌گیری می‌شود و قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا حدود ۱۰ درصد افزایش می‌یابد.

اما آیا این اقدام می‌تواند چالش زیان‌ انباشته خودروسازان را برطرف کند؟

زاوه: مشکلی حل نمی‌شود

پاسخ فرید زاوه، کارشناس صنعت خودرو به این پرسش منفی است.

او به تجارت‌نیوز می‌گوید: حتی همان افزایش ۱۵ تا ۱۹ درصدی قیمت خودرو نیز کمکی به خودروسازان نمی‌کرد. چالش زیان انباشته را نمی‌توان با صرف افزایش قیمت برطرف کرد.

زاوه می‌افزاید: افزایش حدود ۱۰ تا ۱۲ درصدی قیمت خودرو، با توجه به اختلاف قیمت محصولات خودروسازان با بازار توجیه منطقی نیز ندارد.

به گفته او، صرفا به دلیل دستور رئیس‌جمهور مبنی بر توقف افزیش قیمت‌ها و ورود ستاد تنظیم بازار، ممکن است این نهاد چنین تصمیمی را بگیرد تا حرف آقای رئیسی زمین نماند.

چاره چیست؟

این کارشناس صنعت خودرو تاکید می‌کند: مشکل زیان انباشته خودروسازان را باید با ورود سرمایه جدید، آزادسازی قیمت‌ها، کاهش هزینه‌ها و فروش بخشی از دارایی‌های آنها حل کرد.

زاوه توضیح می‌دهد: جذب سرمایه جدید، از طریق بازار سرمایه ممکن است اما قیمت‌گذاری دستوری سد راه تشویق مردم به حضور فعال در بورس است.

اصل مهم در کاهش هزینه‌ها

او می‌افزاید: خودروسازان برای کاهش هزینه‌ها باید آزاد باشند قطعات مورد نیاز خود را از هر منبعی که به صرفه‌تر باشد تامین کنند اما اکنون محدودیت‌های قانونی و فراقانونی زیادی در این زمینه وجود دارد.

به گفته این کارشناس، برای مثال ممنوعیت واردات قطعاتی که در داخل تولید می‌شوند، سدی در راه تامین قطعات با قیمت مناسب است.

زاوه می‌گوید: خودروسازان حتی در خرید قطعات از تولیدکنندگان داخلی نیز آزادی عمل ندارند و محدودیت‌های فراقانونی زیادی برای آنها ایجاد شده است.

راهکارهای مقطعی بی‌فایده است

این کارشناس صنعت خودرو تاکید می‌کند: تا زمانی که صحبت از ۸۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته باشد، افزایش قیمت مشکلی را حل نمی‌کند.

او می‌افزاید: این راهکار حتی اگر به صورت مقطعی تاثیرگذار باشد، تورم تاثیر آن را می‌گیرد.

به گفته زاوه، چالش‌های بخشی در یک صنعت، تحت تاثیر شاخص‌های کلان اقتصادی قرار دارند و بدون توجه به این مباحث نمی‌توان مشکلات را درمان کرد.

نام‌آور: چگونه در فضای غیررقابتی ضرر می‌دهید؟

چندی پیش نیز، امیر حسین نام‌آور، کارشناس بازارهای مالی صنعت خودروسازی را غیررقابتی دانست و گفت: قابل تصور نیست که چگونه می‌توان در چنین فضایی ضررده بود؟

او در لایو ایستاگرامی تجارت‌نیوز با عنوان آینده بازارها بعد از مذاکرات تاکید کرد: تنها احتمال ممکن وجود فساد و منافذی در بدنه شرکت است. در بدنه دولت نیز افراد فاسد وجود دارند که باید حذف شوند.

زیان انباشته و افزایش تورم

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: خودروسازان تا پایان سال گذشته، ۸۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشته‌اند و سیستم بانکی را با تسهیلات تسویه نشده خود با مشکل مواجه کرده‌اند. نتیجه عملکرد آنها، افزایش تورم برای همه جامعه بوده است.

او افزود: تیم اقتصادی دولت نمی‌داند با خودروسازان چه رفتاری داشته باشد و تلاش می‌کند با دستور، شعارهای حمایتی خود را از مردم عملی کند. اما این روند قابل ادامه نیست و ایراد اصلی از عملکرد خودروسازان است.

جعفری: قدرت در دست خودروسازان است

همچنین به اعتقاد عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو اکنون قدرت دست خودروسازان است و آنها روی بازار نیز به خواست خود تاثیر می‌گذارند.

او چندی پیش به تجارت‌نیوز گفت: در بازاری که به صورت انحصاری در اختیار خودروسازان دولتی است، آنها هر رفتاری بخواهند در قبال مشتری انجام می‌دهند.

به گفته جعفری، آنها با استفاد از اهرم کاهش عرضه بر قیمت‌ها نیز اثر می‌گذارند و با استفاده از دلال‌هایی که در بازار دارند، روند آن را صعودی نگه می‌دارند.

مطالعه متن کامل گزارش تغییر در تعیین قیمت‌گذاری خودرو پیشنهاد می‌شود.

آخرین اخبار خودرویی را در صفحه اخبار خودرو تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • Ali

    ماشین داخلی هنوز قیمتش خیلی پایینه باید گرون تر بشه و تولیدش کمتر بشه،دیگه بستر حمل و نقل جوابگوی این تعداد خودرو نیست.

    • ناشناس

      داداش وجدانن حال روز مردم و نمیبینی خیلی دلم میخواد چجوری ب این نتیجه رسیدی خوش ب حالت

    • ناشناس

      تو ماشینتو بفروش بذار بستر حمل و نقل بازشه

  • ناشناس

    رسانه محترم با چه سند ومدرکی میگی که خودروساز زیان دیده است. چقدر دروغ. اگه ضرر میده چرا بساطش را جمع نمی کند. چرا همین خودرو با قیمت خیلی کمتر در کشورهای همسایه بفروش می رسد. از خدا بترسید که این همه مردم را فشار میارید.

  • ناشناس

    چرا مردم باید تاوان زیان خودرو ساز رو بدهند!! مثلا قانون وضع کردن واردات کالای که نمونه داخلی داره ممنوع است، حالا اگر قیمت تمام شده ی این کالا چند برابر نمونه خارجی باشه هم خودرو ساز از اون استفاده میکنه بعدش از مردم پولش رو میگیرن

  • محمدی

    سلام آقای رئیس جمهور من خیلی راضی هستم که به شما ری دادم شهریور ۹۹ یک ماشین تیبا ثبت نام کردم آذر ۱۴۰۰باید تکمیل وج کنم با سود مشارکت ۶درصد هنوزهم دعوت نامه آذر صادر نکردن اگه دوباره افزایش بخوره چکار کنم از کجا بیارم به خدا بیکار هستم تو خرج خونه و کرایه موندم خواهشن تا دی ماه افزایش قیمت نداشته باشید اگه انصراف هم بدم با پول خودم دیگه نمیتونم یک موتور هم بخرم خواهشن تا دی ماه افزایش قیمت نداشته باشید خواهشن

    • ناشناس

      همین افراد خودخواه تو مملکت ما زیادن که وضع کشور همینه یعنی اگه بعد از دی ماه گرون کنن عیبی نداره من خودم حوالم مال آذر ماهه چرا باید اصلا گرون بشه

  • ناشناس

    حواله دارهای سال 1399 خودرو شاهین چه گناهی دارند که تابستان 99 مبلغ 80 میلیون بعنوان نصف مبلغ خودرو به حساب سایپا ریخته اند. و سایپا 18 آبان قیمت نهایی این خودرو رو برای 340 میلیون تومان در نظر گرفت. یعنی خودرو 160 میلیونی را ظرف یک سال سایپا رساند به 340 میلیون آیا این انصاف است. آن بدبخت ها برای یک خودرو 160 میلیونی ثبت نام کرده اند. چرا تورم برای 80 میلیون اولیه آنها لحاظ نمی شود. کل سود 15 ماهه به 80 میلیون آنها فقط 6 تومان است.

  • اسد

    سلام من شهریور ۹۹ یک ماشین تیبا ثبت نام کردم آذر باید تکمیل وج کنم با سود مشارکت ۶ درصد با این همه گرانی ها کارخانه اگه دوباره افزایش بخوره چکار کنم از کجا بیارم به خدا بیکار هستم تو خرج خونه و کرایه موندم خواهشن تا دی ماه افزایش قیمت نداشته باشید به خدا با پول وام و پول رهن خونه میخوام تکمیل وج کنم اگه انصراف هم بدم با پول خودم دیگه نمیتونم یک موتور هم بخرم آقای رئیسی صدا ما را بشنو بابا دیگه نمیتونم تکمیل وج کنم اگه عدالت هست پس کجاست نمیشه که ۱۵ ماه پیش یک تیبا ثبت نام کنی بعد با قیمت روز تکمیل وج کنی پس عدالت کجاست اقای رئیس جمهور به کی باید شکایت کنیم چرا کسی پاسخ نمیده این مردم مگه چه گناهی کردن این مدیران دوزد را کار برکنار کن ما ری دادم عدالت باشه

  • اسد

    سلام ۱۵ ماه انتظار بکشی بعد به قیمت روز حساب کنن مگه میشه به کی باید شکایت کنیم چرا کسی پاسخ نمیده این مردم مگه چه گناهی کردن دوباره افزایش بخوره چکار کنم از کجا بیارم پس عدالت کجاست اقای رئیس جمهور کجای دوباره افزایش خواهشن تا دی ماه افزایش قیمت نداشته باشید به خدا ندارم با پول وام و پول رهن خونه میخوام تکمیل وج کنم اگه افزایش بخوره دیگه ندارم

  • مجید

    سلام اگه تحریم هم نبود شرکت سایپا اینقدر گران میکرد اگه ضرر داره پس چرا ۱۵ ماه پول مردم بدبخت را بردید الان هم به قیمت روز حساب کنن این مدیران دوزد را کار برکنار کن ما ری دادم عدالت باش اقای رئیس جمهور کجای دوباره افزایش بخوره چکار کنم از کجا بیا

  • ناشناس

    آماری که خود خودرو ساز ها میدن اگه با ظرفیت فروششون مقایسه کنید حداکثر 25 درصدش قرعه کشی میشه بقیه 75 درصد ماشینارو آزاد تو بازار دارن میفروشن حالا کی سود رو میخوره که شرکت دائم داره ضرر میده خدا میدونه

  • ناشناس

    ضررفقط مردم می کنه نه دولت نه خودروساز .بیچاره مردم آرزو به دل می میرندباپرایدبی کیفیت…