کد مطلب: ۴۸۶۹۹۱

جزئیاتی از طرح زمین رایگان / چه کسانی زمین رایگان خواهند گرفت؟

جزئیاتی از طرح زمین رایگان / چه کسانی زمین رایگان خواهند گرفت؟

نقشه جدید مجلس برای بخش مسکن سه سوال مهم و اساسی در رابطه با جزئیات این طرح تازه‌ اعلام شده را ایجاد می‌کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، اخیرا یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرد در مجلس شورای اسلامی طرحی در حال ارائه است که به پنج دهک پایین جامعه یک قطعه زمین داده شود، اختیار تصمیم‌گیری در ارتباط با این زمین‌ها نیز به آنها داده شود تا بتوانند به وسیله آن مشکلاتشان را برطرف کنند. براساس این طرح بیش از ۱۰ میلیون قطعه زمین باید به مردم واگذار شود. بنا بر اعلام طراحان، اگر این طرح تصویب و اجرا شود، بخش قابل توجهی از مشکلات مردم برطرف شده و در کنار آن رونق خوبی در صنعت ساختمان کشور به‌وجود می‌آید.

اما فارغ از آنکه این واگذاری‌ها بتواند به رفع مشکلات مردم در حوزه مسکن کمک کند و تا چه میزان چنین طرحی جدی خواهد بود، سه سوال اساسی ایجاد می‌شود مبنی بر اینکه چقدر زمین برای اجرای این طرح مورد نیاز است؟ چه میزان بودجه و پول برای اجرای آن لازم است و از سوی دیگر آیا این میزان معادل تعداد واقعی نیازمندان به حمایت در بخش مسکن است؟

برآوردها درباره جزئیات این طرح نشان می‌دهد برای واگذاری ۱۰ میلیون قطعه زمین ۲۰۰مترمربعی به خانوارها به ۲ میلیارد مترمربع زمین نیاز است که این میزان معادل ۲ هزار کیلومترمربع زمین است. با توجه به آنکه مساحت شهر تهران حدود ۶۰۰ کیلومترمربع است این میزان زمین دست‌کم برابر با سه برابر مساحت کل شهر تهران است.از سوی دیگر این میزان معادل ۱۳ برابر مساحت زمین‌های ۹۹ ساله‌ای است که در طرح مسکن مهر به این طرح اختصاص پیدا کرد. تامین و آماده‌‌سازی ۱۵۰ هزار کیلومترمربع زمینی که برای ساخت حدود ۲ میلیون و۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر اختصاص یافت ۵ سال به طول انجامید.

این درحالی است که وعده اجرای چنین طرح‌هایی مسبوق به سابقه است و یکبار دیگر در سال ۹۰ نیز وعده اعطای زمین‌های ۱۰۰۰ مترمربعی به هر خانوار مطرح شد. برای اجرای چنین طرحی و از آنجا که در آن زمان حدود ۲۰ میلیون خانوار در کشور وجود داشت حدود ۲۰ هزار کیلومتر مربع زمین مورد نیاز بود که بنا بر اعلام برخی کارشناسان برای تامین خدمات شهری و ساخت‌وساز در این زمین‌ها مجموعا باید ۳۰ هزار کیلومترمربع زمین تامین می‌شد. این طرح در نهایت اجرایی نشد.

درخصوص هزینه اجرای طرح‌های ساخت مسکن برآوردهای صورت گرفته از سوی دولت نشان می‌دهد تنها برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی و صرفا برای تامین برق این واحدها هزینه‌ای معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان مورد نیاز است که این هزینه صرفا برای تامین برق این واحدها و معادل یک هفتم کل بودجه عمرانی کشور است. همچنین برآوردها نشان می‌دهد برای ساخت این واحدها در صورت تصویب این طرح، به هزار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که معادل ۷/ ۱ برابر کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی در نیمسال اول سال جاری است.

این در حالی است که باید مشخص شود آیا این حجم عرضه زمین متناسب با تقاضای واقعی مسکن در کشور است. مطابق با آخرین نتایج سرشماری هم‌اکنون حدود ۲۵ میلیون خانوار در کشور سکونت دارند که نزدیک نیمی از آنها مستاجر هستند.اما براساس اعلام متولی مسکن تنها حدود ۲ میلیون و۶۰۰ هزار خانوار مستاجر در کشور نیازمند حمایت دولت برای تامین اجاره‌بها وهزینه اجاره‌نشینی هستند. بنابراین به نظر می‌رسد ابعاد این طرح بسیار گسترده‌تر از نیاز واقعی به اعمال حمایت در بخش مسکن است.

با این حال در ساعات پایانی روز گذشته یکی از نمایندگان مجلس در واکنش به خبر ارائه طرحی برای واگذاری زمین ۲۰۰ متری به بیش از ۱۰ میلیون نفر از اقشار دهک‌های پایین کشور گفت: هم‌اکنون در مجلس دو طرح مرتبط با حمایت از دهک‌های پایین مطرح شده که یکی از آنها طرح جهش تولید مسکن است. در این طرح بحث کنترل، نظارت و تقویت ساخت مسکن با توجه به نیاز امروز مسکن در کشور پیش‌بینی شده است که البته در این طرح هیچ اشاره‌ای به دادن قطعات زمین به دهک‌های پایین نشده است. به این ترتیب، مشخص نیست درجه جدی بودن این طرح در مجلس تا چه میزان است اما در صورت جدی بودن در روزهای آتی قطعا خبرهای کامل‌تری از آن منتشر خواهد شد.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • جعفر

    با سلام ، بنده چند سالی بعنوان سرپرست کارگاه در اکثر نقاط کشور در پیمانکاری های زیر مجموعه مپنا فعالیت داشته ام، شما با توجه به اقلیم و مساحت های ۳۰۰ متر و مجوز یک طبقه در جغرافیای مناسب واگذار کنید، در بخش تامین انرژی و هزینه های جاری با روش ها و مدیریت درست و مشارکت خود مردم میتوان به نتیجه مناسب در بلند مدت دست یافت، اگر لازم بود طرح توجیهی کامل دارم، حتی برای زمین های ۱۰۰۰ متری که بازدهی این طرح قالب بر در آمد نفتی خواهد شد. یا علی.

  • ناشناس

    همش در حد حرف و روی کاغذ
    اما در عمل هیچ
    برای کارکنان بهشت زهرای تهران دربه در دنبال زمین بودیم.اما دریغ از همکاری و یا حتی جواب قانع کننده..
    دیگه این قوانین خسته کننده و پوچ شده.

  • پرویزاحمدوند

    با سلام من ودخترم نیازبه این زمین داریم حدود۴۰سال دارم بیمه هم نیستیم من نمیدانم بایدازکجاشروع کنم لطفاراهنمایی کنید

  • حمید

    همش حرف های پوچ هست.
    اگر زمین بدهند خیلی از جوانانی که همت کار دارند اما پول و پارتی ندارند خودشان در زمین آستین بالا میزنند و جایگاهی برای خود و خانواده شان درست می کنند.

  • حسام

    باسلام خدا خیرتون بده اگه این کارو بکنید من با ۳تا بچه مستاجر با خرجا به این گرونی دیگه صاحب خانه نمیتونم بشم اگه کمک کنید حداقل برا زمین مام امیدی به زندگی پیدا میکنیم

    • تینا

      باسلام من ۲۶سالمه الان ۳تا پسردارم و یه دخترم ۱۴۰۰هست دارم همشنون کوچک هستن خودم مستاجر هستم اجاره خونه میدم همسرم همچنان حقوقی نداره خیلی سخته زندگی بخدا اگر شما اینو کارو بکنن مردم خوشحال میشن یعنی به ما میدن خدایا خودت دادما مستاجرا برس آمین ????

  • ناشناس

    سلام واقعا اگه اینجور باشه خیلی خوبه من با سه تا بچه کولی بدهی واقعا زندگی برام سخت شده تورو خدا بهم کمک کنید

  • امیر

    کجا باید ثبت نام کنیم برا گرفتن زمین

  • امیر

    خیلی عالیه . چون من تا الان هیچ خونه و زمینی ندارم
    خواستم بدون کجا باید اقدام کرد برا گرفتن زمین

  • ناشناس

    اگه این کار بشه امید و زندگی به کشور برمیگرده ما که داریم اجاره میدیم همونو میدیم لااقل آخر صاحب خونه میشیم نه تا اخر عمر مستأجر بمونیم هیچکس هم ضرر نمیکنه نه دولت نه مردم.به امیدصاحب خانه شدن همه مردم بی سر پناه ….

  • ناشناس

    سلام ثابت کنید این خبر راست است .من یکی شهروند مستآجر کرجی هستم .واقعا دیگه خسته شدم از خانه به دوشی ومستآجری .