به گزارش تجارتنیوز، فردین یزدانی، تحلیلگر بازار مسکن اظهار کرد: با توجه به وضعیت بازار و سایر بازارهای موازی، تغییر محسوس و قابل توجهی در حجم معاملات مسکن تا پایان سال جاری رخ نخواهد داد.
یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به اینکه طی ماههای آینده، جهش قیمتی در بازار مسکن رخ نخواهد داد، عنوان کرد که به نظر میرسد رکود حاکم بر این بازار ادامهدار باشد.
یزدانی با ارائه این تعریف از رکود که جهش قیمتی زمانی رخ میدهد که میزان افزایش قیمت بیش از افزایش هزینه تمام شده و نرخ تورم باشد، افزود: اگر این تعریف را بپذیریم به نظر میرسد فعلاً و احتمالاً در ماههای آینده با پدیده جهش قیمتی مواجه نخواهیم بود. نکته حائز اهمیت اینکه، افزایش بیش از حد قیمتها، بازار را دچار نوعی عدم توازن میان توان خرید و انتظارات با قیمتهای موجود کرده است. بنابراین، حجم معاملات نسبتاً وارد رکود شده است و این رکود نسبی در معاملات تداوم خواهد یافت.
او در ادامه گفت: در عین حال، اگر افزایش قیمت مصالح چنانکه در ماههای اخیر شاهد بودیم، تداوم پیدا کند، افزایش قیمت مصالح در کنار افزایش بهای عوارض صدور پروانه و هزینههای جانبی ساختوساز اثر خود را روی افزایش قیمت در بازار مسکن نشان میدهد اما این به معنای جهش قیمتی نخواهد بود. این افزایش قیمت، متناسب با افزایش هزینه تمام شده و نرخ تورم خواهد بود. در حالی که سال گذشته قیمت مسکن، بیش از افزایش هزینه تمام شده بالا رفت.
براساس گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، یزدانی سپس به رشد نقدینگی با رقم ۳٫۲ درصد و اثر آن بر بازار مسکن اشاره کرد و گفت: رشد نقدینگی در نهایت اثر خود را در درازمدت بر بازار داراییها به جا خواهد گذاشت؛ چنانکه تمام دادههای آماری دو دهه گذشته نشان میدهد که یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر بازار مسکن، رشد نقدینگی بوده است که متاسفانه این رشد همچنان ادامه دارد.
این کارشناس بازار مسکن، در ادامه به اثرگذاری قیمت ارز بر مسکن پرداخت و گفت: وقوع گشایش در روابط خارجی ایران احتمالاً سبب خواهد شد که میزان ذخایر ارزی دولت افزایش پیدا کند و در نتیجه قیمت دلار به یک ثبات نسبی برسد؛ اما نقدینگی در نهایت حتی اثر خود را بر قیمت ارز هم خواهد گذاشت اما نه در کوتاهمدت. بنابراین اگر مسایل کشور، حادتر از وضعیت موجود نشود، تورم و قیمت ارز اثر مضاعفی بر تعدیل قیمت داراییهای مستغلاتی نخواهد گذاشت. اما اگر وضعیت ذخایر ارزی بحرانیتر شود، مکانیزم نقدینگی و تورم و بسته شدن فضای تعاملات بینالمللی، منجر به تغییر محسوس قیمتها در بازار مسکن هم خواهد شد.
به زعم او، احتمالاً اندکی رشد در معاملات مسکن در ماههای پایانی سال به نسبت پاییز رقم بخورد که عمدتاً ناشی از انتظارات تورمی هزینه تمام شده و افزایش هزینه صدور مجوزهای ساختوساز است و البته تغییر محسوس و شدیدی نخواهد بود.
مسکن رشد قیمتی شدید داره
فقط بخرید
قیمت مسکن تو سرازیری افتاده و حالا حالا ها افت دارع
آقای قلی خسروی با حرف میخواد مسیر بازار مسکن را عوض کند ، رئیس اتحادیه لطفا کارگر و دستمزدها و مصالح و لوازم و حمل و پرداختهای دولتی و دوندگیها و مخارج دیگر را محاسبه کن بعد نظریه بده ، مردم خودشون حساب کتاب بیش از امثال شما سرشون میشه ، اول خودت خونتو مفت بفروش بعد به مال مردم دخالت کن .
قیمت مسکن را نمی شود به دیگر متغیرهای اقتصادی ارتباط داد چون برای خرید وفروش مسکن مبلغ زیادی لازم هست و توانایی مردم برای تهیه مبلغ محدود و گاهی وقتها نا ممکن هست پس نمیتوان با متغیرهای اقتصادی قیاس کرد و به خاطر اینکه قیمت مسکن خیلی خیلی بیشتر از تورم رشد کرده دیگر جایی برای افزایش ندارد و خریداران نیز توان خرید ندارند. بازار مسکن سالها در رکود خواهد بود
فقط دوتا قانون مستحکم میخواد یکی هر کدملی یک خانه یعنی اگر کسی خونه دوم یا سوم داره باید نصفشو مالیات بده و دومیش اینکه هرسند تازه ای که زده میشه نشه به نام دیگری زد و خرید و فروش کرد تا ده سال یعنی دلال بازی تموم براحتی قیمت ملک شصت درصد کاهش میابد
باسلام بنده هم با نظر حضرتعالی موافقم و بهترین پیشنهاد میتونه باشه ! ولی افسوس که دولتمردان ما هیچکدام بااین نظر موافق نخواهند بود و بنابراین ملاحظه خواهید کرد که نه تنها مشکل مسکن بلکه هیچیک ازمشکلات ملت ایران تاوقتیکه اینا سرکارهستند قابل حل نمیباشد والسلام
کیه گوش کنه
🙏🙏🙏🙏👍👍
ارزانی مسکن از ارزانی سیمان معلوم است بقیه پیش کش
قیمت سیمان ۲ برابر شده ۴۲ هزار تومان چطور قیمت میاد پایین
قیمت سیمان ۴۲ هزار تومن شده چطوری خونه میاد پایین
اگر هدف مصرف کننده است یه کم مطالب کارشناسی و ساده تر و روانتر بنویسید تحلیل های اینجوری فقط به درد دلال ها میخوره وبس نه اجاره نشین با هزارتا مشگل دیگه
هر چقدر هم سران مملکتمون تقصیر داشته باشن تو مردم ما هم مشکل هست الکی هر چی میشه تقصیر سران مملکت نندازید چون خود مردم هم مقصرن