خبر مهم:

کد مطلب: ۸۱۷۸۰۸

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

واکنش‌ها به افزایش سن بازنشستگی/ نگرانی از آینده صندوق‌ها

واکنش‌ها به افزایش سن بازنشستگی/ نگرانی از آینده صندوق‌ها

لایحه برنامه هفتم توسعه به تازگی به تصویب هیات دولت رسیده است و احتمالا مجلس در آینده نزدیک، رسیدگی به آن را آغاز می‌کند. برخی از مواد این لایحه در مورد حقوق کار نگرانی‌هایی را برای برخی افراد ایجاد کرده. یکی از آنها افزایش پلکانی سن بازنشستگی است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، رئیس سازمان برنامه و بودجه در روزهای اخیر از پیش‌بینی افزایش پلکانی سن بازنشستگی در برنامه هفتم توسعه خبر داده. داوود منظور، هدف از این تصمیم را «حل مشکل ناترازی صندوق‌های بازنشستگی» دانسته است.

او در این مورد توضیح داده: صندوق‌های بازنشستگی، ناترازی‌های شدیدی دارند و منابع و مصارف آن‌ها با هم سازگاری نداشته و دچار کسری هستند؛ اصلاحات سنجه‌ای می‌تواند به افزایش منابع صندوق‌های بازنشستگی کمک کند.

به گفته این مقام مسئول، در پیش‌نویس لایحه برنامه هفتم، این اصلاحات پیش‌بینی شده که برخی از آن‌ها به سن بازنشستگان برمی‌گردد و تحت تدابیری، سن بازنشستگی تا پایان برنامه هفتم، به تدریج افزایش می‌یابد.

منظور تاکید کرده است در شرایط کنونی، «با توجه به محدودیت منابع صندوق‌های بازنشستگی، خدماتی که بازنشستگان انتظار دارند دریافت کنند، عملاً تحقق پیدا نمی‌کند که باعث عدم رضایتمندی می‌شود.»

چالش‌های آینده صندوق‌ها

اکنون سال‌هاست که کارشناسان و فعالان کانون‌های بازنشستگی، در مورد ناترازی در صندوق‌ها و به هم خوردن تعادل میان منابع و مصارف آنها هشدار می‌دهند. چالش‌هایی همچون کاهش استخدامی‌ها (ورودی‌ صندوق‌ها)، بازنشستگی پیش از موعد برخی کارمندان، بدهی‌های دولت به صندوق‌ها و پرداخت بخشی از مطالبات با شرکت‌های ورشکسته و همچنین سرمایه‌گذاری‌هایی که برخی آنها را اتلاف منابع صندوق‌ها می‌دانند، از جمله عوامل اصلی شرایط کنونی هستند.

همین چند وقت پیش بود که صحبت از احتمال فروش قشم و کیش برای پرداخت حقوق بازنشستگان، جنجال‌آفرین و به برکناری یک مقام دولتی منجر شد. سجاد پادام، مدیرکل وقت بیمه‌های اجتماعی وزارت کار هشدار داده بود: «به جایی می‌رسیم که باید قشم و کیش را بفروشیم تا حقوق بازنشستگان را بدهیم.» هر چند سخنان او به معنای تصمیم قطعی در این زمینه نبود، اما واکنش‌های هیجانی و شدید پس از آن باعث شد که به جای شنیده شدن اصل هشداری که داده بود، از مقام خود برکنار شود. پاد در بخشی از سخنان خود گفته بود: «کشور یونان ۱۰۰ جزیره فروخت تا بتواند مطالبات بازنشستگانش را بدهد، ما هم به زودی به این وضعیت دچار می‌شویم.»

چالشی که این مقام سابق به آن اشاره کرد، با یا بدون هر نوع جنجال و هیجانی واقعی است. حالا دولت قصد دارد با افزایش سن بازنشستگی هم دوران بیمه‌پردازی کارمندان را افزایش دهد و هم موعد دریافت مستمری آنها را به تاخیر بیاندازد. اما این تصمیم، که البته هنوز به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان نیاز دارد، به مذاق برخی خوش نیامده است.

مخالفت با افزایش سن بازنشستگی

در مواجهه با خبر افزایش سن بازنشستگی، برخی افراد نگران آینده صندوق‌ها هستند و بیمه‌پردازی را عملی بدون فایده می‌دانند. گروهی نیز با افزایش سن بازنشستگی مخالفند.

- «پول به بیمه دادن اشتباهه. پولتان را۳۰ سال پیش خودتان سرمایه گذاری کنید اینها خدمات ۳۰ سال دیگه یا بقول خودشان ۳۵ سال دیگه رو تا اون موقع میکنن ۴۰ سال و خدماتی به بما نمیدهند و نمیدهند و نمیدهند.»

- «بهتره منبعد بریم بسوی کار بی بیمه وپول مفتی که به این دستگاه نا مطمئن ندیم وبرای خودمان ذخیره کنیم، چون معلوم هم نیست اینا بعد از ۳۰ سال دیگه پولی به بازنشسته بدهن.»

- «مسئولانی که تصمیم خوش خدمتی افزایش سن بازنشستگی رو دارن باید از مسولیت خلع کرد و بازخواست کرد تا بفهمند با ناتوانی کارمند در سن زیاد به کار و سازمان خدشه وارد میشود با همه مشکلات مادی جسمی و روحی. یکم انسانیت و درک همنوع بودنم خوب چیزیه.»

- «افزایش سن بازنشستگی ظلم آشکار دولت به کارمندان فلک زده ؟؟؟ یک روز بیشتر کار نمیکنم.»

- «ناتوانی و سو استفاده دولت ها از صندوق ها و انتصابات رانتی در صندوق ها رو ما چراباید تاوان بدیم.»

- «چرا باید سن بازنشستگی بیشتر شود؟ مگر انسان چقدر عمر می کند که ۳۰ سال حق بیمه پرداخت کنی؟ پس کی این پول به ما پس می دهند؟ اگر راست می گویند کسی بیشتر از سن بازنشستگیش کار می کند ۳۰درصد پرداختی بیشتر با رضایت خودش باشد وگرنه درسن قانون قبلی بازنشست شود.»

به گزارش تجارت‌نیوز، هر چند چالش‌های مربوط به آینده صندوق‌های بازنشستگی جدی است اما به نظر می‌رسد تا زمانی که مسائلی چون مطالبات پرداخت نشده یا واگذاری شرکت‌های دارای مشکل به این صندوق‌ها وجود دارد، مساله افزایش سن بازنشستگی با مخالفت‌هایی مواجه شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • محسن

    من بیمه روستای دارم میگن باید تا65سال سن واریز کنی اون موقع من دیگه زنده نیستم. خب طرف 30سال یا35سال بیمه واریز کنه بایدبازنشسته بشه دیگه 65سال سن چیه

  • ناشناس

    سلام، تا اشتغال ایجاد نشود عملا ورودی جدید به صندوق ها نخواهیم داشت و در واقع خیلی از صندوق های بازنشستگی خیلی وقته یک طرفه شده و فقط خروجی دارد و بیمه پرداز هیچ تقصیری در این موضوع ندارد، افزایش سن بازنشستگی پاک کردن صورت مساله هست و عقب انداختن حل مشکل است با این تفاسیر اگر ده سال هم به سن و سابقه بازنشستگی اضافه کنند باز هم مشکل پا بر جاست و ده سال بعد میگویند باز کم آوردیم و ناترازی داریم و….چون عرض کردم خیلی از صندوق ها خیلی وقته یک طرفه شده و ورودی ندارد.

  • ناشناس

    سلام، کلا زندگی کردن در ایران شانسیه یک زمانی دولت در سال 1386 خودش لایحه داد به مجلس و پیش از موعد با 25 سال سابقه و 30 روز حقوق و پاداش پایان خدمت کامل 30 برابر بازنشسته کرد و یک دوره هم این قانون تمدید شد و در زمان حال هم تاوان مشکلات صندوق ها که ناشی از مساله گفته شده و ریخت و پاش های زیاد و سوء مدیریت است میخواهد سن و سابقه را اضافه کند و دور از جون همه کسی زنده بازنشسته نشود.

    • آرش

      چرا ما باید تاوان و جریمه آنان که 25 سال با 30 روز حقوق بازنشسته شدن را بدهیم ما که زیر بار نمی رویم چون با این همه مریضی دیگه توان کار کردن را ندارم

  • کارمند

    بنظرم فقط باید سن بازنشستگی مسئولین بی کفایت افزایش پیدا کند آنها باید تا ۷۰ سالگی کار کنند بدون افزایش حقوق مزایا تا دیگه تا ازین پیشنهادها ندن البته کا با اعمال شاقه
    مثل معدن وغیره…..

    • ناشناس

      مسئولین از خداشون هست چون همه امکانات از قبیل خودرو با راننده، اضافه کار و حق جلسه و انواع و اقسام حقوق مدیریتی و انواع و اقسام خدم و حشم بالای 30 سال را کماکان استفاده خواهند کرد و اصلا افزایش سن بازنشستگی در برنامه هفتم بیشتر برای تامین منافع مدیران هست وگرنه هر عاقلی میدونه با افزایش سن بازنشستگی و عدم استخدام و اشتغال مشکل ورودی صندوق ها حل نمیشه و در ثانی بدهی دولت به صندوق ها هم در سایه قرار می گیره،در خصوص کار سخت برای ایشان نیز اگر اهل اینگونه کارها بودند وضعیت کشور ما بهتر از این بود و لااقل مثل ویتنام و کامبوج و لائوس میشدیم(اشتباه نشود کشورهای نامبرده به واسطه مدیریت صحیح و سرمایه گذاری خارجی در خط رشد و توسعه قرار گرفته اند)

  • ناشناس

    سلام
    من قرار دادم 30سال سابقه 50سال سن میباشد که 36ماه واریز نشدن بیمه در 53سالگی 30سال خدمتم پر میشه یک دقیقه اضافی نمی ایستم ….

  • آرش

    نفرین بر کسانی که این قانون را تصویب کنند

  • ناشناس

    اصلا” چرا باید متوسط دو یا پنج سال محاسبه بشه؟؟؟؟ چرا کسی که همیشه سقف بیمه رو داده نمی تونه سقف بیمه رو بگیره؟؟؟ اگر حقوق و مزایا مطابق قانون کار رشد کرده باشه باید به همون نسبت هم پرداخت بشه.
    تضییع حقوق کارگر که 30 سال کار کرده نامردی محضه. اگر متوسط 5 سال آخر باشه، درحقیقت حقوق پرداختی نزدیک به نصف حقوقی میشه که به بیمه پرداخت میشده.

  • ناشناس

    چرا نمایندگان مادام العمر حقوق میگیرند

  • ناشناس

    اینها ۳۵ سال پول بیمه میگیرن .کارمند میشه ۶۰ سالش .بعد شاید ۵ سال پس بدن

  • رحیم

    ما بیشتر از بیست و پنج سال هیچ انگیزه و کارایی نداریم. شرم بر مفسدین منصب دار با این حربه های کثیف.