خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۰۸۰۸۹

قیمت مرغ امروز ۱۱ مهر ۱۴۰۱/ پشت‌پرده گرانی مرغ

قیمت مرغ امروز ۱۱ مهر ۱۴۰۱/ پشت‌پرده گرانی مرغ

قیمت مرغ امروز دوشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۱ نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد. قیمت مرغ برخلاف وعده‌هایی که پیش از این داده شده بود نه تنها ارزان نشد، بلکه در بعضی از شهرها بیشتر از نرخ مصوب به فروش می‌رسد. پشت‌پرده این گرانی چیست؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، قیمت مرغ در ۱۱ مهر ۱۴۰۱ به شرح زیر است (قیمت‌ها به تومان از سایت تحلیل بازار):

ران مرغ بدون پوست بدون دنبالچه چربی سر ساق

۸۴,۵۰۰

مغز ران بدون پوست بدون استخوان

۹۰,۵۰۰

ساق مرغ بدون پوست و سر ساق

۹۹,۰۰۰

سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال

۹۸,۴۰۰

سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال، بازو

۹۵,۵۰۰

ران و سینه بدون پوست بدون دنبالچه شش گردن بال

۸۸,۰۰۰

بال کبابی ساده - بدون نوک بال

۶۷,۰۰۰

بازوی کبابی ساده

۴۴,۵۰۰

مخلوط بال و بازو کبابی ساده

۵۹,۰۰۰

فیله مرغ

۱۲۵,۷۰۰

گردن مرغ بدون پوست

۲۰,۰۰۰

شنیتسل بدون آرد

۱۱۰,۲۰۰

جوجه چینی

-

جوجه کباب بی‌استخوان و بدون بازو ساده

۱۱۲,۲۰۰

جوجه کباب بااستخوان ساده

-

پا چینی ۱۰ عددی مرغ

-

مرغ کنتاکی

-

دل مرغ پاک کرده

۱۹,۰۰۰

جگر مرغ

۱۸,۰۰۰

سنگدان مرغ

۱۹,۰۰۰

پای مرغ

۹,۰۰۰

بلدرچین منجمد بسته ۱۰۰۰گرمی

۱۱۰,۰۰۰

بلدرچین منجمد بسته ۵۰۰گرمی

۶۸,۰۰۰

بلدرچین کامل تازه (بسته ۱۰۰۰گرمی)

۹۹,۰۰۰

مرغ کامل منجمد، بسته‌بندی کیسه‌ای (پوشش کیسه نایلونی)

-

مرغ کامل تازه، بسته‌بندی کیسه‌ای (پوشش کیسه نایلونی)

۵۷,۵۰۰

مرغ کامل تازه پاک شده، بسته‌بندی بشقابی

-

تخم‌مرغ بسته‌بندی ۱۵ عددی بسته‌بندی

۴۵,۹۰۰

تخم‌مرغ بسته ۲۰ عددی بسته‌بندی

۴۲,۹۰۰

تخم‌مرغ بسته ۹ عددی بسته‌بندی

۲۵,۹۰۰

تخم‌مرغ بسته ۶ عددی بسته‌بندی

۱۹,۹۰۰

وعده اصلاح قیمت مرغ عملی نشد

به نقل از آرمان ملی، قیمت مرغ در روزهای اخیر برخلاف وعده دولت مبنی بر اصلاح قیمت و ابلاغ به واحدهای توزیع افزایش یافت. این درحالی است که مسئولان افزایش قیمت مرغ بیشتر از نرخ اعلام شده در شهریورماه سال‌جاری به قرار هر کیلو حدود ۴۶ هزار تومان را خارج از توان مردم و کشش بازار ذکر کرده بودند، اما قیمت مرغ آن سر به فلک کشید و به حدود هر کیلو ۵۶ تا ۶۰هزار تومان رسید.

درحالی که اقدام بازدارنده‌ای در این زمینه صورت نگرفته است و فعالان این صنف و تولیدکنندگان نیز خبر از افزایش قیمت بیشتر مرغ در صورت متعادل نشدن نهاده‌های دامی خبر می‌دهند.

چاره‌ای جز افزایش قیمت مرغ نداریم

حبیب اسدالله‌نژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در این خصوص گفت: افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر تا حدود ۵۰هزار تومان افزایش یافت است. البته مرغداران نقشی در افزایش قیمت مرغ ندارند و این نوسان قیمت نتیجه تصمیمات ستاد تنظیم بازار است. هر چند دولت قول داده است این قیمت اصلاح شود و در دسترس مردم قرار گیرد البته با توجه به افزایش نرخ نهاده‌های دامی توسط ستاد تنظیم بازار، افزایش قیمت مرغ خیلی دور از انتظار نبود تا در این چرخه دچار ضرر و زیان نشوند.

اسدالله‌نژاد افزود: افزایش قیمت مرغ با توجه به افزایش قیمت نهاده‌های دامی امری اجتناب‌ناپذیر است که البته با توجه به شرایط کنونی و کاهش قدرت خرید مردم صورت گرفته است، اما با توجه به زیان‌ده بودن فعالیت مرغداران هیچ گزینه دیگری در پیش‌رو نبوده است. چراکه در غیر این صورت ورشکستگی و توقف تولید تنها راه باقی‌مانده برای فعالان اقتصادی در این بخش خواهد بود.

وی ادامه داد: کاهش میزان جوجه‌ریزی در ماه‌های اخیر هم یکی از دلایل افزایش قیمت مرغ اعلام شده است که بر اساس آمار موجود در مرداد ماه سال جاری ۹۰میلیون و ۷۲۰هزار قطعه و در شهریور ماه امسال نیز حدود ۶۴میلیون و ۶۰۰ قطعه صورت گرفته که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است و بیانگر به خطر افتادن فضای اشتغال و تولید برای این صنف است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی تاکید کرد: در چنین شرایطی دولت باید از مردم حمایت و از محل درآمد اصلاحات یارانه‌ای به مردم کمک کند که یکی از این روش‌ها تهیه کالابرگ الکترونیکی برای خرید محصولات پروتئینی است.

عملی نشدن وعده‌ها قمیت مرغ را افزایش داد؟

حبیب اسدالله‌نژاد معتقد است: افزایش قیمت مرغ در صورتی که قیمت نهاده‌های دامی تعدیل نشود حتمی خواهد بود، چراکه چاره دیگری وجود ندارد و اصلاح این امر نیز در صورتی محقق می‌شود که دولت نظارت بیشتری در بخش فروش و توزیع نهاده‌های دامی داشته باشد، چراکه تولید مرغ با قیمت فعلی برای تولیدکنندگان به‌صرفه نیست و مرغداران نیز معتقدند در قیمت مرغ باید سود تولیدکننده نیز لحاظ شود.

اسدالله‌نژاد توضیح داد: عدم برنامه‌ریزی درست در ماه‌های قبل و عمل نکردن به وعده‌ها درباره تامین نهاده‌ها برای واحدهای تولید از دلایل اصلی افزایش قیمت مرغ است و دولت نیز نتوانست به وعده‌های خود در این خصوص عمل کند و به این ترتیب با وجود تلاش مرغداران برای حفظ بازار قیمت مرغ افزایش یافت.

وی افزود: نظارت بیشتر در عرصه فروش نهاده‌های دامی و نظارت در بازار توزیع و فروش مرغ می‌تواند این بازار را متعادل کند چرا که برخی از مرغداران با سوءاستفاده از شرایط بازار قیمت مرغ را خودسرانه افزایش داده‌اند که البته متعادل نگه‌داشتن هر دو کفه به مطلوبیت بازار مرغ کمک خواهد کرد البته بازار در حال حاضر دیگر کشش بیشتری برای افزایش قیمت این محصول را ندارد.

این فعال صنفی در بازار مرغ بیان کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته توسط ستاد تنظیم بازار کشور مرغداران مرغ تولیدی خود را تحویل کشتارگاه می‌دهند، اما پس از تحویل مرغ به کشتارگاه هیچ گونه نظارتی بر توزیع مرغ در کشور صورت نمی‌گیرد به همین دلیل هم سودجویی‌هایی صورت می‌گیرد که موجبات کمبود کاذب مرغ در بازار و نوسانات شدید قیمتی را فراهم می‌آورد در حالی که قیمت مرغ در بازار تا این حد گران باشد، اما سودجویی‌ها باعث شده تا شاهد آن باشیم که این محصول با قیمت گران عرضه می‌شود.

قرار است قیمت مرغ نجومی شود؟

پرویز فروغی، دبیر کانون مرغداران گوشتی در این باره معتقد است: وقتی دستوری بر روی مرغ قیمت‌گذاری می‌شود و در مقابل تغییر قیمت نیز مقاومت صورت می‌گیرد رغبت به جوجه‌ریزی کاهش می‌یابد. همچنین وقتی تولیدکننده جوجه یک‌روزه را گران خریداری می‌کند و ذرت و سویا نیز دیر به دستش می‌رسد انگیزه خود را برای تولید از دست می‌دهد. برای مثال قیمت تمام شده مرغ زنده برای تولیدکننده کمتر از ۲۰هزارتومان نیست و سوال اینجاست که چرا مرغدار باید مرغ زنده خود را با قیمت مصوب بفروشد و ضرر کند؟

فروغی اضافه کرد: اگر دستگاه‌های متولی تولید نمی‌توانند قیمت جوجه یک‌روزه را کنترل کنند و به نرخ مصوب ۴۲۰۰ تومان برسانند پس باید قیمت مرغ را اصلاح کنند. پس نمی‌توان انتظار داشت که همه مولفه‌های تولید گران شود، اما محصول نهایی افزایش قیمت نداشته باشد. بنابراین افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر ناشی از کمبود جوجه‌ریزی و کاهش رغبت مرغداران برای تولید است و سیاست‌های نادرست تولید را کاهش می‌دهد و اگر همین رویه ادامه داشته باشد ممکن است قیمت مرغ از نرخ کنونی بالاتر رود.

وی ادامه داد: اینکه گفته می‌شود مرغداران مرغ‌هایشان را به بازار عرضه نمی‌کنند تا با درخواست افزایش قیمت آنها موافقت شود، چنین موضوعی صحت ندارد زیرا میزان جوجه ورودی، نهاده دریافتی و مرغ خروجی در سامانه‌ها ثبت می‌شود و دستگاه‌های نظارتی از صفر تا صد تولید را زیر نظر دارند. بنابراین مرغدار نمی‌تواند مرغ‌هایش را نگه دارد و از طرفی نگهداری مرغ بیش از دوره مشخص صرفه اقتصادی برای مرغدار ندارد و به نوعی هزینه اضافی است.

قمیت مرغ باید ۱۵۰هزار تومان باشد

به گفته دبیر کانون مرغداران گوشتی اینکه میزان جوجه یک‌روزه کم است و قیمت آن بالاست تقصیر تولیدکننده نیست و تولیدکننده با این نوسانات مولفه‌های تولید امنیت و انگیزه برای تولید ندارد و ذرت، سویا در دو نوبت ۳۰درصد گران شد و قیمت جوجه چندین ماه است حدود ۲برابر نرخ مصوب شده، اما چرا به این مسائل رسیدگی نمی‌شود؟ سیاست‌های دولت به نفع زنجیره‌های تولید است و به‌طوری که شنیده می‌شود تخم‌مرغ‌های نطفه‌داری که با ارز۴۲۰۰ وارد شده اکثرا دراختیار زنجیره‌ها قرار گرفته درصورتی که ۱۵درصد مرغ کشور توسط زنجیره‌ها تولید می‌شود و ۸۵درصد مابقی تولید مرغ توسط مرغداران جزیره‌ای صورت می‌گیرد.

پرویز فروغی اضافه کرد: بر این اساس اگر قرار باشد قیمت واقعی مرغ محاسبه شود باید ۱۵۰هزار تومان باشد. پس از حذف یارانه‌ها دولت هیچ سیاست حمایتی در قبال تولیدکنندگان مرغ اجرا نکرده. این در حالی است که مرغداران با مشکل تامین نقدینگی مواجه هستند و یک دوره جوجه‌ریزی ۲۰هزارتایی پیش از این ۳۰۰میلیون تومان هزینه داشت و اکنون با دو میلیارد تومان نیز نمی‌توان این کار را انجام داد.

وی گفت: مرغداران ریسک نمی‌کنند که با این قیمت‌ها و ضرر و زیانی که وجود دارد، سرمایه خود را به خطر بیندازند و با توجه به اینکه مصرف گوشت مرغ با افزایش قیمت آن کاهش یافته، نیاز تولید نیز کم شده است اما اگر روند همین‌طور ادامه یابد احتمال بحران در تولید مرغ وجود دارد و اکنون دولت مرغ را به صورت یخ‌زده ذخیره کرده است که در صورت مواجه شدن با بحران، بتواند بازار را مدیریت کند اما با تمام شدن این ذخیره و توقف تولید حتماً بازار با مشکل مواجه خواهد شد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.