کد مطلب: ۵۷۷۸۴۰

چالش‌های دریافت وام ودیعه/ موانع بانک‌ها پیش پای مستاجران

چالش‌های دریافت وام ودیعه/ موانع بانک‌ها پیش پای مستاجران

در حالی که بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، قرار است تسهیلات ودیعه اجاره مسکن یکی از راهکارهای رفع مشکلات مستأجران باشد، آنها با چالش‌های بانکی دریافت وام ودیعه مواجه هستند. 

به گزارش تجارت‌نیوز ، در حالی که بیش از دو ماه از ابلاغ مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر اعطای تسهیلات کمک ودیعه اجاره مسکن از سوی بانک مرکزی به بانک‌های عامل می‌گذرد، هنوز بسیاری از متقاضیان موفق به دریافت این تسهیلات نشده‌اند.

این در حالی است که قرار بود فرآیند ثبت نام را وزارت راه و شهرسازی از طریق سامانه طرح اقدام ملی مسکن انجام دهد؛ اما با بروز مشکلاتی حدوداً یک ماهه در این سامانه، ثبت نام با مشکلاتی مواجه شد که نتیجه آن حذف برخی ثبت‌نام کنندگان بود؛ به گفته محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، آن دسته از متقاضیانی که به دلیل بروز مشکلات فنی در سامانه طرح اقدام ملی مسکن، ثبت نام آنها به حالت تعلیق درآمده، می‌توانند بار دیگر به سامانه مذکور مراجعه و نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

با این حال در ثبت نام وام ودیعه مسکن و نیز پرداخت آن مشکلاتی به وجود آمده و بانک‌ها موانعی بر سر راه مشمولان دریافت این تسهیلات قرار داده‌اند که با همکاری وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی و بانک‌های عامل قابل حل است.

تا کنون از مجموع ۷۵۰ هزار مستأجری که ثبت نام کرده‌اند، وزارت راه و شهرسازی شرایط ۸۱ هزار نفر را احراز و برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن، به بانک‌های عامل معرفی کرده است.

ساماندهی بازار اجاره مسکن؛ اولویت وزیر راه؟

رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی در نخستین پیامی که در صفحه شخصی خود در فضای مجازی در هنگام معرفی‌اش به عنوان وزیر پیشنهادی منتشر کرد، ساماندهی وضعیت بازار اجاره مسکن را نخستین اقدام خود عنوان کرد؛ با این حال تا کنون گشایشی در رفع مشکلات مستأجران برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن رخ نداده است.

برای اعطای تسهیلات ودیعه مسکن، بانک مرکزی ۱۲ بانک عامل را شامل یک بانک دولتی، دو بانک نیمه دولتی، ۷ بانک خصوصی و دو مؤسسه اعتباری در نظر گرفته است که متقاضیانی که مشمول دریافت این تسهیلات می‌شوند، می‌توانند بر اساس محل زندگی خود، نزدیکترین شعبه بانک عامل مورد نظرشان را برگزینند.

چالش‌های بانکی دریافت وام ودیعه مواجه

اما دریافت این وام کار ساده ای نیست؛ بانک‌های عامل به دلایل متعدد روی خوشی به پرداخت این‌وام‌نشان نداده‌اند و مستاجران با چالش‌های بانکی دریافت وام ودیعه مواجه هستند.

۱- برخی شعب بانک‌های عامل می‌گویند بودجه و اعتبار لازم به ما داده نشده است.

۲- برخی دیگر هم اعلام کرده‌اند بودجه‌ای که دارند، مربوط به پرداخت وام ودیعه مسکن در سال قبل است و برای تمدید پرداخت آن، هیئت مدیره بانک باید مصوبه جدیدی به شعب ابلاغ کند.

۳- بانک‌ها قراردادهای اجاره نامه میان پدر و مادر با فرزند یا برادر و خواهرها با یکدیگر را نمی‌پذیرند؛ در حالی که مستأجری که فقدان واحد مسکونی اش به تأیید وزارت راه و شهرسازی رسیده، یعنی هیچ واحد مسکونی از خودش ندارد و حائز شرایط استفاده از این وام است.

این موضوع در حالی از سوی بانک‌ها به شعب ابلاغ شده که در مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا نیست و هیئت مدیره بانک‌ها رأسا اقدام به تصویب چنین بخشنامه‌ای و ابلاغ آن به شعب خود کرده‌اند.

تفاسیر عجیب بانک‌ها

از دیگر تفاسیر به رأی هایی که بانک‌ها برای پرداخت وام ودیعه داشته‌اند، شامل این موارد است:

-اگر شوهر (سرپرست خانوار) در تهران نباشد، همسر (زوجه) نمی‌تواند به وکالت از او تقاضای دریافت تسهیلات کند و باید زوج شخصاً در شعبه حاضر شود.

- در صورتی که اجاره نامه به اسم همسر (زوجه) باشد، امکان دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به نام خود را ندارد و باید حتماً این تسهیلات به نام سرپرست خانوار (زوج) ثبت و اخذ شود؛ حتی اگر اقساط آن را زوجه (در صورت شاغل بودن) پرداخت کند.

- سامانه طرح اقدام ملی مسکن ابتدا اقدام به دریافت کد رهگیری قرارداد اجاره نامه کرده که برای مستأجران، هزینه بالایی دارد؛ سپس با مراجعه مشمولان به بانک، به آنها گفته می‌شود که بودجه و اعتبار لازم به آنها ابلاغ نشده است یا اجاره نامه مورد نظر با شرایط اعلام از سوی بانک منطبق نیست و باید مستأجر کد رهگیری جدید دریافت کند.

در حالی که طبق اعلام اتاق اصناف ایران به اتحادیه مشاوران املاک، ابطال اجاره نامه‌های قبلی و دریافت کد رهگیری جدید و ثبت آن در سامانه املاک و مستغلات، ۱۴ روز به طول می‌انجامد.

براین اساس لازم است وزارت راه و شهرسازی با همراهی بانک مرکزی هرچه سریع‌تر با ابلاغ یک آیین‌نامه شفاف، روند مانع تراشی بانک‌ها در پرداخت این تسهیلات را تسریع کنند و چالش‌های بانکی دریافت وام ودیعه مواجه را از میان بردارند.

منبع: مهر

مطالعه گزارش آخرین مهلت ثبت‌نام وام ودیعه مسکن ، پیشنهاد می‌شود.

آخرین اخبار حوزه مسکن را در صفحه مسکن تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    سلام
    من پارسال وام ودیعه مسکن ثبت نام کردم ولی چون ضامن رسمی کسر ازحقوق نداشتم قبول نکردن
    ونتونستم بگیرم
    امسال دوباره ثبت نام کردم ولی اینبار به اسم خانمم چون برادر وعموش میتونن ضامنش بشن
    بانک رفتیم میگن وام گیرنده حتما باید سرپرست خانواده باشه اجاره هم به اسم اون باشه
    چون من ضامن نداشتم به اسم همسرم میخوام بگیرم ایشونم خانه دار هستن
    یه بانک دیگه میگه باید شاغل باشن وقرارداد به اسم ایشون باشه ومدرک اشتغال به کار بیارهمن خودم میخوام اقساطشو پرداخت کنم باز قبول نمیکنن
    میگن خودت بگیر منم که ضامن ندارم
    کلی هزینه کد رهگیری کردم
    به خدا دیگه کلافه شدم تا آخر ماه هم باید جابه جا بشم ولی ۳۰ تومن پیش بیشتر ندارم
    خانم خانه دار که همسرش میخواد قسط پرداخت کنه رو قبول نمیکنن پس چرا حائز شرایط شدهنمیخواید وام بدید بگید ولی به شعور ما توهین نکنید

  • فرهاد

    با سلام . متاسفانه مشکلات دستورالعمل ها و بخش نامه ها فرای دولت هاست. امروز از بانک تجارت در مورد ودیعه در تهران پرسیدم . با کمال تعجب پاسخ می دهند فقط برای اجاره های بالای ۷۰۰ میلیون تومان … ۷۰ میلیون تومان ودیعه مسکن اجاره می دهند.‌‌.. حالا ضامن و بقیه مواردپیش کش . متاسفانه همش نمایش و تبلیغ

  • ناشناس

    ادم تاسف میخوره واقعا بحال اون دسته ازمسوولانی ک خودشون تو بهترین خونه های لاکچری زندگی میکنند بعد میان ی قوانینی رو بخشنامه میکنن ک اگه خودشون بخان بهش عمل کنن قطعا کمرشون خم میشه و نمیتونن اجراش کنن،اونیکه خونه داره مگه مریضه دنبال وام مسکن بره تو این گرونی و کرونا ملت کمرشون شکسته،ن ی نظارتی ب بازارها میشه ن نظارتی ب گرونی میشه،هر کی هرکاردلش میخادمیکنه بعدازقانون حرف میزنن،جوری سنگ میندازن جلو پای مستاجر ک طرف بیخیال میشه ک نگیره وامو،بحساب دولت میخاد کمک کنه ب مستاجران یا کاری کنه چن ماه طرف بدووه دنبال چندرغاز،تاسفم حیفه واقعا

  • ناشناس

    من امروز رفتم بانک ملت گفت چون شاغل نیستی نمیتونی بگیری قانون بانک ما اینه، بانک صادرات گفت نه ربطی نداره وقتی همسرت شاغل هست یغنی میتونی بگیری، بانک تجارت گفت شاغل نبودنت رو یکاری میکنم پس باید ضامنت کارمند باشه حتما، بانک ملی گفت من سهمیه 40 نفر بود پر شده رسما هیچکدام من ضامن بازاری دارم و قولنامه بنام من هست، خب 25تومن هم میخوان ندن چرا هزینه ثبت نام رو دستمون میزارن من و شوهرم بجز وام ازدواج 2 تومنی هیچ گامی تا الان نگرفتیم، آخه چرا مردم رو اسیر میکنید مگه این بانک‌ها همه زیر یه شاخه نیستن پس چرا هرکدوم ساز و قانون خودشونو دارن

  • Hamed

    سلام من مدارکمو ۱ماههدادم بانک ملی شهرستان هر روز میرم میگن بخشنامش نیومده و سیستم با اینترنت باز میشه با اینترانت باز نمیشه ؟؟؟!!! بقژه بانک ها هم میگن ما نداریم موندیم به خدا حدود هزار نفریم . همه برین بانک ملی شکایت دیجیتالی ثبت کنید تا زود برطرف بشه

  • ناشناس

    سلام .
    برای دریافت وام ودیعه مسکن اگر مبلغ قرار داد کمتر از ۷۰ میلیون باشد همون ۷۰ میلیون رو میتونیم بگیریم یه نه؟؟؟

  • ناشناس

    الان من سرپرست خانوم باده تومن پول پیش رفتم بانک ضامن میخاد با دوتا دختر ضامن از تو خیابون وردارم بیارم ؟کی ضمانت میکنع بریم تو خیابون چادر بزنیم

  • ناشناس

    همش دروغ پس چرا ما دوسال اینجا هستیم میکن تعلق نمیگیره حتما باید از مهرماه باشه مستاجر مستاجر دیگه چه فرقی داره

  • ناشناس

    لعنت به بانکهایی که سنگهای بزرگ جلو پای ما برای گرفتن وام میندازن که پشیمون بشیم
    بانک پاسارگاد دوضامن رسمی کسر از حقوق وهردوضامن دسته چک داشته باشن
    خودم هم دسته چک داشته باشم
    آخه بگو آدم حسابی اگه دست چک داشتم دیگه احتیاجی به وام نداشتم
    چند روز مونده کاری میکنن طول بکشه تا بعد بگن دیگه وقتش تموم شده
    ماحقمون رو از خدا میخوایم
    واگزارشون کردم به خدا

  • ناشناس

    آقا ما گور نداریم تاکفن داشته باشیم
    چک ضامن کسر از حقوق بگید وام نمیدید
    خیال همه رو راحت کنید
    خسته شدم از پارسال دنبال این وامم
    قبلی رو به خاطر ضامن نداشتم رد کردن
    الانم میگن دسته چک
    خدایی خودتون قضاوت کنید
    من کارگر مستاجر با ۳ تا بچه و۲۰ تومن پیش چکار کنم
    با این گرانی مسکن
    خدا حقمون رو بگیره