موضوعات داغ: # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی # قیمت سکه # قیمت خودرو # پیش بینی بازارها # قیمت طلا # قیمت دلار # بازار سهام
کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به «تجارت‌نیوز»:

افزايش کمیسیون مشاوران املاک هنوز تصویب نشده است / هزینه‌های فزاینده بسیاری از بنگاه‌های ملکی را به تعطیلی کشاند

افزايش کمیسیون مشاوران املاک هنوز تصویب نشده است / هزینه‌های فزاینده بسیاری از بنگاه‌های ملکی را به تعطیلی کشاند
کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به رکود بازار مسکن و تعطیلی برخی از دفاتر املاک به دلیل ناتوانی در جبران هزینه‌ها، از پیشنهاد افزایش کمیسیون مشاوران املاک و ایجاد تغییرات در نرخ‌ها خبر داد و در پساخ به تجارت‌نیوز تاکید کرد که این تغییرات هنوز در مرحله پیشنهاد است و اجرای آن به تصویب مراجع ذی‌ربط بستگی خواهد داشت.

به گزارش تجارت نیوز، کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک در نشست خبری امروز اتحادیه مشاوران املاک تهران با اصحاب رسانه، در پاسخ به سوال خبرنگار تجارت‌نیوز درباره میزان افزایش کمیسیون مشاوران املاک گفت: «بسیاری از مشاوران املاک به دلیل ناتوانی در جبران هزینه‌ها، فعالیت خود را تعطیل کرده‌اند.»

او اظهار کرد: «ما باید نگاه صنفی هم داشته باشیم و با توجه به شرایط کشور، وضعیت صنف مشاوران املاک را هم در نظر بگیریم. لذا پیشنهاد افزایش کمیسیون را مطرح کردیم و روش دیگری را هم پیشنهاد کردیم تا فشار کمتری به اقشار با توانایی کمتر مالی وارد شود.»

آیین‌نامه افزایش کمیسیون مشاوران املاک، هنوز به تایید نهایی نرسیده است

رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: «بر اساس قانون جهش تولید مسکن و قانون الزام، حق‌الزحمه مشاوران املاک باید درصدی از ارزش معاملاتی ملک باشد، اما آیین‌نامه مربوطه که باید به تایید نهادهای ذی‌ربط برسد، هنوز نهایی نشده است.»

گودرزی ادامه داد: «در چند سال گذشته، سقف معاملات مشمول ۰.۵ درصد کمیسیون، تا ۵۰۰ میلیون تومان بود و مازاد آن با نرخ ۰.۲۵ درصد محاسبه می‌شد. اکنون پیشنهاد داده‌ایم این سقف به سه میلیارد تومان افزایش پیدا کند و مازاد آن با نرخ ۰.۲۵ درصد دریافت شود.»

پیشنهاد دریافت ۰.۲۵ درصد کمیسیون تا سقف ۵ میلیارد و ۰.۵ درصد برای مازاد آن مطرح شده است

رئیس اتحادیه مشاوران املاک در ادامه اظهار داشت که سناریوی دیگری نیز مطرح است و بر اساس آن، کمیسیون معاملات تا سقف پنج میلیارد تومان ۰.۲۵ درصد و مازاد آن ۰.۵ درصد دریافت شود؛ به این ترتیب فشار بر افرادی که توان مالی پایین‌تری دارند، کمتر خواهد شد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران تاکید کرد که این موضوع صرفا پیشنهاد است و باید دید قانون در نهایت به کدام سمت و سو حرکت می‌کند، اما به نظر می‌رسد در نهایت، همچنان محاسبه حق‌الزحمه بر مبنای ارزش معاملاتی و ضرایب درصدی خواهد بود و روش جایگزین پیشنهادی به تصویب نرسد.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه مسکن بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی