موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت سکه # پیش بینی قیمت طلا # قیمت سکه # قیمت طلا
منصور غیبی، تحلیلگر بازار مسکن، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» تاکید کرد:

احتیاط دلاری بازار مسکن / تلاطم بازار ارز، معامله‌گران مسکن را در دوراهی تصمیم‌گیری قرار داد

وضعیت بازار مسکن

بازار مسکن همواره در دوره‌های مختلف تحت‌ تاثیر رشد قیمت دلار قرار گرفته است. بر همین اساس، اکنون نیز با جهش دوباره قیمت دلار، این پرسش مطرح می‌شود که آیا قیمت مسکن نیز بار دیگر افزایش خواهد یافت؟ این تغییرات چه تاثیری بر معاملات و رفتار خریداران و فروشندگان خواهد داشت؟ منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن به تجارت‌نیوز می‌گوید که تداوم و استمرار افزایش قیمت در بازارهای موازی، نگرانی‌ها نسبت به اثر آن بر بازار مسکن را افزایش داده است.

به گزارش تجارت نیوز، بازار مسکن در سال‌های گذشته، همواره با گپ زمانی کوتاه یا بلندمدت، از تغییرات نرخ ارز اثر پذیرفته و در دوره‌هایی که دلار با جهش قیمتی مواجه شده، افزایش قیمت مسکن نیز به دنبال آن اتفاق افتاده است. حالا با نزدیک شدن به پایان سال ۱۴۰۳ و رشد دوباره قیمت دلار، این پرسش مطرح می‌شود که آیا بازار مسکن نیز همان مسیر همیشگی را طی خواهد کرد، یا این رویکرد، متوقف شده است؟

گفتنی‌ است افزایش قیمت دلار از یک سو می‌تواند بر هزینه‌های ساخت‌وساز و قیمت تمام‌شده مسکن اثر بگذارد و از سوی دیگر، انتظارات تورمی و تقاضای ناشی از آن را افزایش دهد. در همین حال، برخی از فروشندگان با امید به افزایش بیشتر قیمت مسکن، از فروش املاک خود خودداری می‌کنند؛ در حالی که بعضی از خریداران با نگرانی از جهش بیشتر قیمت‌ها در این بازار، برای خرید ملک عجله دارند.

در چنین شرایطی، بازار مسکن چه روندی را طی خواهد کرد؟ آیا رکود حاکم بر بازار مسکن ادامه دارد یا ورود متقاضیان جدی به این بخش، می‌تواند منجر به تغییر قیمت‌ها و تعداد معاملات مسکن شود؟

بازار مسکن تابع تحولات بازارهای موازی است

منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: «بازار مسکن تابع رفتار متقاضیان خرید و فروش است. در همین حال، بازار به‌نوعی تابع تحولات بازارهای موازی، از جمله ارز و طلا و میزان تقاضا برای خرید و تمامی عوامل داخلی و خارجی که می‌تواند بر این بازار موثر واقع شود، بوده و هست.»

او با بیان اینکه در آخرین ماه از سال ۱۴۰۳ شاهد دو نوع رفتار در بازار مسکن هستیم اظهار کرد: «رفتار اول، مربوط به فروشندگانی است که با توجه به افزایش بی‌رویه قیمت در بازار ارز، نگران بی‌ثباتی اوضاع اقتصادی در حوزه مسکن هستند و به‌تدریج فروش خود را به سال آینده موکول می‌کنند یا تصمیم می‌گیرند با شرایط تثبیت‌شده اقتصادی در حوزه مسکن اقدام کنند.»

غیبی ادامه داد: «رفتار دوم، مربوط به خریداران است که نگران افزایش بی‌رویه قیمت‌ها در بازار مسکن به خاطر التهابات ارزی و سایر بازارهای موازی هستند و علاقه دارند خرید خود را تا پایان سال انجام دهند.»

افزایش ادامه‌دار قیمت در بازارهای موازی، خریداران و فروشندگان مسکن را نگران کرده است

این کارشناس بازار مسکن گفت: «شاهد هستیم که در بازار مسکن، اگرچه تا به حال افزایش قیمت ارز، به‌ویژه دلار، به عنوان پدیده‌ای جدید بر افزایش قیمت در بازار مسکن تاثیر قدرتمندی نگذاشته، یا التهابی در این بازار ایجاد نکرده بود، اما در ماه‌های پایانی سال، این موضوع سبب نگرانی‌ خریداران و فروشندگان شده است.»

او درباره دلیل نگرانی خریداران و فروشندگان مسکن توضیح داد: «دامنه‌دار بودن و استمرار افزایش قیمت در بازارهای موازی، این نگرانی طبیعی را در خریداران و فروشندگان بازار مسکن به وجود آورده که شاید تاثیر این بازارها به بازار مسکن نیز برسد و این افراد از بازار جا بمانند.»

غیبی اضافه کرد:‌ «لذا، طبیعی است که با نزدیک شدن به انتهای سال، رفتار طبیعی مشابه سال‌های گذشته از سوی خریداران و فروشندگان در بازار مسکن مشاهده شود. موضوعی که می‌تواند هیجان بیشتری به بازار دهد، رفتار بازارهای موازی، از جمله بازار ارز و دلار خواهد بود.»

گزارش‌های بیشتر را در صفحه مسکن بخوانید.

نظرات