خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۲۶۶۸۹

رشد ۶۱ درصدی فروش خانه‌های قدیمی

رشد 61 درصدی فروش خانه‌های قدیمی

بررسی بازار مسکن نشان می‌دهد هرچند حجم سرمایه‌گذاری کاهش یافته اما نشانه‌هایی از ورود تقاضای مصرفی در این بازار دیده می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، عواملی که به ایجاد انتظارات تورمی در بازار مسکن شهر تهران منجر شده به‌تدریج در حال رنگ باختن است. رسیدن رشد ماهانه قیمت به کمترین میزان در دو ماه گذشته (1.1درصد و 1.2درصد)، کاهش تورم مصالح ساختمانی، افت سنگین ساخت‌وساز و افت معاملات از نشانه‌های ورود بازار مسکن به فاز رکود محسوب می‌شود.

به نقل از ایسنا، خریدهای سرمایه‌گذاری در شرایط فعلی افت محسوسی داشته و در سوی مقابل به‌نظر می‌رسد شرایط برای ورود متقاضیان مصرفی فراهم شده است. افزایش تقاضا برای اوراق تسهیلات مسکن می‌تواند یکی از نشانه‌های تقویت توان متقاضیان واقعی باشد. در دو ماه ابتدای پاییز حجم تقاضا برای خرید تسه (اوراق تسهیلات مسکن) با رشد مواجه شده و قیمت آن پس از نوساناتی که داشت در حال حاضر در محدوده 105هزار تومان است.

تقاضا برای دریافت وام خرید خانه در شرایطی افزایش یافته که طبق آخرین آمار معاملات به پایین‌ترین حد خود در سال جاری (به‌جز فروردین) رسیده است. مهرماه امسال 5400معامله مسکن در تهران انجام شد که تقریبا یک سوم شرایط نرمال بازار است و افت 10درصد را در مقایسه با شهریور نشان داد.

اگرچه آمار آبان‌ماه هنوز ارائه نشده، اما واسطه‌های ملکی می‌گویند با توجه به شرایط موجود بازار در رکود به سر می‌برد. از طرف دیگر افزایش قیمت ارز که در کانال 35هزار تومان قرار گرفته باعث امتناع فروشندگان و خریداران از معامله شده است.

یکی از عواملی که خریداران واقعی را برای ورود به بازار مسکن ترغیب می‌کند، رسیدن قیمت مسکن به کف است. قیمت خانه در تهران نسبت به اواسط سال 1395 حدود 10 برابر شده و از متری ۴.۴میلیون تومان در مهرماه ۱۳۹۵ به ۴۳.۷میلیون تومان در مهرماه ۱۴۰۱ رسیده و به همین دلیل فاصله بسیار زیادی با قدرت خرید متقاضیان دارد.

با این حال از سال گذشته بازار مسکن در یک افول تدریجی قرار گرفته و نرخ رشد آن از تورم عمومی عقب مانده است. در حال حاضر تورم نقطه‌به‌نقطه ۴۸درصد و رشد قیمت مسکن در تهران نسبت به سال گذشته ۳۸درصد است. در واقع قیمت مسکن جاماندگی ۱۰ درصد در مقایسه با دیگر کالاها دارد. ادامه شرایط فعلی می‌تواند به تدریج منجر به ورود تقاضای مصرفی به بازار مسکن شود. البته اغلب کارشناسان معتقدند رکود به این زودی‌ها دست از سر بازار مسکن برنمی‌دارد.

یکی از عوارض منفی در بازار مسکن رشد هزینه‌های ساخت‌وساز است که باعث افزایش قیمت واحدهای نوساز شده است. این عامل می تواند در قیمت واحدهای با سن بنای کمتر از پنج سال تاثیر بگذارد. بر این اساس انتظار می‌رود رونق خرید‌وفروش از واحدهای قدیمی آغاز شود. در حال حاضر حجم فروش واحدهای بالای ۲۰ سال نسبت به سال گذشته ۶۱درصد و در مقایسه با هشت سال قبل ۲۴۵درصد افزایش یافته است.

هر متر مسکن در تهران 43 میلیون تومان

روند کاهش نرخ رشد ماهیانه قیمت در بازار مسکن شهر تهران که از تیرماه امسال آغاز شده بود، بر اساس گزارش دو متولی ارایه آمار، ادامه پیدا کرد. طبق اعلام بانک مرکزی میانگین قیمت هر متر خانه در تهران در مهرماه به ۴۳.۷ میلیون تومان در هر متر مربع رسید که در مقایسه با ماه قبل ۱.۲ درصد و نسبت به ماه مسابه قبل ۳۸.۲ درصد رشد نشان می‌دهد. هم‌چنین مرکز آمار متوسط وزنی قیمت هر متر آپارتمان در تهران را ۴۶.۴ میلیون و متوسط حسابی آن را ۴۴.۳ میلیون تومان اعلام کرد. تعداد معاملات نیز در مهرماه ۱۴۰۱ بر اساس گزارش بانک مرکزی ۵.۴ هزار فقره بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه در سال قبل به‌ترتیب ۱۰.۲ و یک درصد کاهش یافته است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.